Αρχική / ----SLIDER / Έρωτας και διαφορά ηλικίας…..


Έρωτας και διαφορά ηλικίας…..

Πόσο σημαντική είναι η διαφορά ηλικίας σε μια ερωτική σχέση; Είναι λάθος ένας άντρας να κυκλοφορεί με μια μικρότερη γυναίκα; Είναι κοινωνικά απαράδεκτο για μια γυναίκα να ερωτευτεί έναν άνδρα μικρότερης ηλικίας;

 

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ευτυχώς τείνουν να αλλάξουν. Ο έρωτας και η διαφορά ηλικίας είναι δυο έννοιες που σιγά σιγά σταματούν να μας σοκάρουν αφού, οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας δεν είναι πια καθόλου σπάνιες. Το αντίθετο μάλιστα.
Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ περάσαμε από πολλά στάδια, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις γυναικών με μικρότερους άντρες. Τα σχόλια ήταν πάντα αρνητικά και η σχέση μεμπτή και απαράδεκτη. Μια τέτοια σχέση θεωρείτο σκάνδαλο και απορριπτόταν με ευτελείς χαρακτηρισμούς.

 

Γενικά στην Ελλάδα η κοινωνία μας είναι ακόμα κρυφο-συντηρητική. Και βάζουμε αυτό το ‘κρυφό’ μπροστά γιατί γενικά δεν έχουμε πρόβλημα ως λαός να αποδεχτούμε οτιδήποτε, αρκεί να αφορά άλλους. Μέσα στο σπίτι μας, στη γειτονιά, στην πόλη μας… τότε αλλάζει το πράγμα.

 

Ένας νέος άντρας έχει πάντα κάποιο σκοτεινό ( οικονομικής φύσεως κυρίως) κίνητρο, ενώ μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας είναι ελευθέρων ηθών – το λιγότερο. Αν μια σχέση τέτοιο υπάρχει, τότε θα πρέπει να κρατηθεί μακριά από τους γνωστούς και φίλους και να λήξει το συντομότερο δυνατό, γιατί «τι θα πει η κοινή γνώμη;».

Η διαφορά ηλικίας στις σχέσεις γυναίκας με νεότερο άντρα
Ευτυχώς οι καιροί αλλάζουν. Η κοινή γνώμη ακόμα αντιμετωπίζει με κάποιο δισταγμό τις σχέσεις με διαφορά ηλικίας, αλλά γενικά τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, ειδικά καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα και αλλαγές στην κοινωνία. Έτσι κι αλλιώς παρατηρούμε πλέον όλο και περισσότερες ώριμες γυναίκες – και ώριμους άντρες αντίστοιχα – με όρεξη για ζωή, προσεγμένες εμφανισιακά, ελκυστικές και πολύ ενεργητικές.

 

Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις με σκοτεινά κίνητρα. Αλλά τελικά σε ποιο κομμάτι της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής δεν υπάρχουν;

 

Σύμφωνα με μελέτες το 36% των γυναικών σήμερα στην Αμερική διατηρεί δεσμό ή γάμο με άντρες τουλάχιστον πέντε χρόνια μικρότερο. Από αυτές το 45% έχει σχέση με άντρα κατά 15 χρόνια μικρότερο.

Η διαφορά ηλικίας στις σχέσεις άντρα με νεότερη γυναίκα
Στους άντρες τα ποσοστά είναι εξίσου υψηλά, αλλά εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού ένας μεγαλύτερος άντρας είχε πάντα το δικαίωμα να κυκλοφορεί με νεαρές γυναίκες χωρίς να εκπλήσσει ιδιαίτερα τους γύρω του.

 

Σήμερα όμως, είτε κάποιος είναι γκέι είτε στρέιτ, οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες.

Ο έρωτας δεν κοιτάει χρόνια
Ο έρωτας δεν κοιτά χρόνια ή φύλο. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε το χαρακτήρα και όχι την ταυτότητα του ανθρώπου δίπλα μας. Στο κάτω κάτω αν εμάς μας κάνει και περνάμε καλά, τι σημασία έχει πόσα χρόνια διαφορά έχουμε; Οι άνθρωποι είτε ταιριάζουν πνευματικά, ερωτικά και ψυχικά, είτε όχι.

 

Μια συνειδητή επιλογή που βασίζεται στον έρωτα και την αγάπη, την έλξη και το συναίσθημα, δεν μπορεί να φοβηθεί ή να καταργηθεί από τη διαφορά ηλικίας ή άλλες «τεχνικές» λεπτομέρειες.

 

Check Also

Πότε καταργείται στο SMS στο 13033 – Ποιες ελευθερίες μας δίνονται πίσω σταδιακά

Xαλαρώνουν περισσότερο τα μέτρα που ίσχυαν το τελευταίο εξάμηνο. Τι SMS πρέπει να στείλουν αύριο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *