Αρχική / -------Ροή θεμάτων / Διατροφική ανασφάλεια: Πώς επηρεάζει τα παιδιά;
Portrait.


Διατροφική ανασφάλεια: Πώς επηρεάζει τα παιδιά;

Η επισιτιστική ανασφάλεια (έλλειψη πόρων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών) ακόμη κι αν δεν διαρκεί πολύ, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το παιδί, και να του προκαλέσει συμπεριφορικά, ακαδημαϊκά και συναισθηματικά προβλήματα ήδη από τους πρώους μήνες της ζωής του, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics.
Υπολογίζεται ότι μία στις πέντε οικογένειες με παιδιά και εφήβους στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει σήμερα επισιτιστική ανασφάλεια, οι αναπτυξιακές και συμπεριφορικές επιπλοκές αυτής της κατάστασης δεν έχουν όμως κατανοηθεί πλήρως. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης ανέλυσαν 23 υπάρχουσες εργασίες σχετικά με την επισιτιστική ανασφάλεια και τις επιπτώσεις της στα βρέφη και στα νήπια, στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και στους εφήβους και βρήκαν ότι:• Η επισιτιστική ανασφάλεια μπορεί να υπονομεύσει την ανάπτυξη του βρέφους, γνωστικά και νοητικά.
• Στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, η επισιτιστική ανασφάλεια προκαλεί συμπτώματα ψυχικής υγείας, μειώνει τον αυτοέλεγχο και την ικανότητα του παιδιού να αναπτύξει διαπροσωπικές σχέσεις.
• Στα παιδιά σχολικής ηλικίας βρέθηκε ότι τα παιδιά που βίωναν επισιτιστική ανασφάλειας είχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό: χειρότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις, αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης υπερκινητικότητας και έλλειψης προσοχής, επιθετική συμπεριφορά, απουσίες από το σχολείο, συναισθηματικά προβλήματα, μικρότερη προσαρμοστικότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις και μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν επισκεφθεί ψυχολόγο.
• Στους εφήβους, βρέθηκε ότι η επιστιστική ανασφάλεια σνδέεται με την εμφάνισης άγχπυς, κατάθλιψης, αυτοκτονικού ιδεασμού, δυσθυμίας, επίσκεψης σε ειδικό, δυσκολίας στην επικοινωνία με τους άλλους και χρήση ουσιών.

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js