Αρχική / ----------SLIDER / Dating apps: Τι πρέπει να γνωρίζεις από πριν…..


Dating apps: Τι πρέπει να γνωρίζεις από πριν…..

Πριν ξεκινήσεις να κυνηγάς τον έρωτα online, μια λίστα με τα δέκα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις. Επειδή είναι ένας σκληρός κόσμος εκεί έξω.

Το online dating έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί ντροπή, ή κάτι που κάνεις στα κρυφά. Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας έχουν δοκιμάσει έστω μια φορά να κυνηγήσουν την τύχη τους σε κάποιο dating app. Και αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς που ενδιαφέρονται, τότε υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα ήταν καλό να γνωρίζεις από πριν.

1. Αρχικά, αποδέξου τι πας να κάνεις. Θα συμμετέχεις οικειοθελώς σε ένα σύστημα που λειτουργεί κάπως έτσι: Ένας άγνωστος κρίνει αν αξίζεις την προσοχή του (και πιθανότατα σεξ) βασισμένος σε 3-5 φωτογραφίες σου, και μια μικρή παράγραφο που περιγράφεις τον εαυτό σου. Όλα είναι επιφανειακά, και δεν μπορεί να λειτουργήσει αλλιώς. Συνεπώς, αν είναι να σου καταστρέφεται η αυτοπεποίθηση κάθε φορά που χάνεις ένα πιθανό ταίρι, καλύτερα να μην το δοκιμάσεις καν.

2. Όλα είναι θέμα ποιότητας, και όχι ποσότητας. Το να κάνεις match με 40 ανθρώπους δεν λέει τίποτα, επειδή στο τέλος πάλι έναν θα πρέπει να διαλέξεις. Δηλαδή, ακόμα κι αν έχεις μπει αποκλειστικά για σεξ εκεί μέσα, πρόσεχε λίγο τις επιλογές σου. Δεν το λέμε για να σε κρίνουμε, το λέμε για να προσέχεις.

3. Αρχικά, γράψε bio. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Ένα κενό bio λέει στον κόσμο “Δεν έχω τίποτα σημαντικό να πω για τον εαυτό μου, αλλά πιστεύω πολύ στην φάτσα μου”. Που, εντάξει, χαιρόμαστε για ‘σένα, αλλά γενικά καλό θα ήταν να ξέρεις να μιλάς.


4. Έπειτα, γράψε αλήθειες στο bio σου. Ποιο είναι το νόημα να λες ψέματα; Δεν θες να σε δει από κοντά και να σε γνωρίσει αληθινά; Επίσης, ξαναλέμε: Ποιο είναι το νόημα να λες ψέματα στους ανθρώπους;

5. Ανέβασε καθαρές φωτογραφίες. Δηλαδή, να φαίνεται το πρόσωπό σου, και αν δεν θες να φαίνεται το πρόσωπό σου, να είναι τουλάχιστον μια καλαίσθητη μακρινή από κάποιο ταξίδι—που δίνει εξίσου ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Απόφυγε να ανεβάζεις φωτογραφίες με παρέα, όμως.

6. Μια φωτογραφία σώματος είναι λίγο αναγκαία, καλώς ή κακώς. Δεν εννοούμε ότι πρέπει να ανεβάσεις φωτογραφία με τα εσώρουχα ή εκείνες τις ανεκδιήγητες από αποδυτήρια γυμναστηρίου. Εννοούμε μια ωραία, καλοφωτισμένη φωτογραφία, ντυμένη, που να φαίνεται πάνω-κάτω τι σώμα έχεις.

7. Προετοιμάσου ψυχολογικά για πολύ κακό κόσμο. Ειδικά αν είσαι γυναίκα. Βασικά, και άντρας, επειδή όλοι μπορούν να γίνουν απαίσιοι στα dating apps. Αλλά, οκέι, ειδικά αν είσαι γυναίκα, οι άνδρες έχουν ένα ελαφρώς χειρότερο ιστορικό συμπεριφοράς σε αυτές τις εφαρμογές.


8. Αν δεν έχεις κάτι ωραίο ή αστείο να πεις, το “Γεια” εξακολουθεί να είναι ο πιο εύκολος και αποδεκτός τρόπος να τραβήξεις την προσοχή ενός ατόμου. Αν, πάλι, πέσεις πάνω σε άτομο που γράφει ότι βαριέται τα “γεια” και θέλει μόνο ψαγμενιές, τότε μην στείλεις καν. Αυτά τα άτομα δεν ψάχνουν ούτε για σχέση, ούτε για σεξ· ψάχνουν για επιβεβαίωση ότι είναι καλύτερα από τον μέσο όρο, και δεν τους την δίνουμε.

9. Είναι πολύ εύκολο να νιώσεις άνετα στο chat και να ανοιχτείς περισσότερο απ’ όσο θα ανοιγόσουν πρόσωπο-με-πρόσωπο. Ειδικά αν είσαι εσωστρεφές άτομο. Καλό θα ήταν να συγκρατήσεις λίγο αυτή την παρόρμηση, επειδή είναι επίσης πολύ εύκολο να το παρακάνεις με το πόσο χαλαρό παρουσιάζεις τον εαυτό σου γραπτώς, και να δείξεις μια εντελώς διαφορετική εικόνα από κοντά.

10. Τέλος, αν ταιριάξετε και μιλήσετε και γουσταριστείτε και, παρ’ όλα αυτά, στις δυο μέρες δεν έχει παίξει ούτε πρόσκληση για ραντεβού, ούτε ξεκάθαρη για σεξ, αντίο. Καβάτζες δεν γινόμαστε κανενός. (Και ούτε μεταχειριζόμαστε τους άλλους σαν καβάτζες, προφανώς. Ελπίζουμε να το ήξερες ήδη αυτό.)

 

Check Also

Είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου: Ανοιξε η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα

Όσοι θέλουν να μάθουν εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *