Αρχική / ----------SLIDER / Αυτό το ξέρετε; Πού οφείλεται το τρέμουλο των χεριών…


Αυτό το ξέρετε; Πού οφείλεται το τρέμουλο των χεριών…

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς σχετικά με το τρέμουλο των χεριών είναι ότι οφείλεται στη νόσο Πάρκινσον. Όμως υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες που δεν αφορούν πάντα κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Μια κοινή αιτία είναι ο ιδιοπαθής τρόμος που αποτελεί την πιο διαδεδομένη νευρολογική πάθηση. Παράγοντες κινδύνου είναι οι τοξίνες, το περιβάλλον και η κληρονομικότητα, ενώ τα συμπτώματα επιδεινώνονται από το στρες, την κόπωση και την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.Η πολλαπλή σκλήρυνση που επηρεάζει τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει τρέμουλο στα χέρια ειδικά όταν τα κινούμε.

Εκτός από τις ασθένειες, το τρέμουλο μπορεί να οφείλεται στο στρες, σε φάρμακα που μπορεί να μπλοκάρουν την παραγωγή ντοπαμίνης, η έλλειψη βιταμίνης Β12 που βοηθάει το κεντρικό νευρικό σύστημα να λειτουργήσει σωστά, το χαμηλό σάκχαρο και κάποια νευρολογική βλάβη από τραυματισμό.

Όσον αφορά στη θεραπεία, η αποφυγή στρεσογόνων καταστάσεων όπως και της καφεΐνης μπορεί να βοηθήσει. Για τον ιδιοπαθή τρόμο υπάρχει φαρμακευτική θεραπεία που μπορεί να μειώσει κατά 50% – 60% τα συμπτώματα, ενώ αν τα φάρμακα δεν είναι αποτελεσματικά, υπάρχουν και η δυνατότητα χειρουργικής επέμβασης.

altsantiri.gr

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js