Αρχική / ----------SLIDER / Αυτή είναι η ηλικία που χάνουμε τους φίλους μας….


Αυτή είναι η ηλικία που χάνουμε τους φίλους μας….

Οι ερευνητές μελέτησαν το θέμα της φιλίας και έβγαλαν τις αριθμομηχανές για να δουν σε ποια ηλικία ο άνθρωπος χάνει τους περισσότερους φίλους του.

Οι ερευνητές αποφάσισαν να μελετήσουν το θέμα της φιλίας. Πολλές κουβέντες γύρω από αυτό το θέμα, αναλύσεις και συμπέρασμα μηδέν. Αυτή τη φορά κατάφεραν να λύσουν το αιώνιο ερώτημα σχετικά με την ηλικία που χάνουμε τους περισσότερους φίλους μας. Μπορεί να σε εκπλήξει, αλλά… τα 25 είναι η ηλικία που αρχίζεις να μετράς ολοένα και λιγότερους φίλους. Όπως όλα δείχνουν, μαζί με τη νιότη σου χάνεις και τους φίλους σου. Οι ερευνητές μέτρησαν τα άτομα με τα οποία επικοινωνεί κάποιος τηλεφωνικά, έτσι ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, τα οποία στη συνέχεια θα αναλύονταν με βάση προηγούμενες σχετικές έρευνες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνητών, ένας άντρας 25 ετών επικοινωνεί το μήνα με 19 διαφορετικά άτομα, ενώ μια κοπέλα ίσης ηλικίας με μόλις 17,5 άτομα. Κάτι τέτοιο μεταβάλλεται γύρω στην ηλικία των 39, όπου ένας άντρας επικοινωνεί με 12 διαφορετικά άτομα μέσα στο μήνα του, ενώ η γυναίκα με 15. Τα στατιστικά παίρνουν ακόμη περισσότερο την κάτω βόλτα στην ηλικία των 80, όπου ένας άντρας επικοινωνεί με μόλις 6 άτομα και μια γυναίκα με 8 (δε θέλουμε να το εξηγήσουμε αυτό περαιτέρω).
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η απώλεια φίλων οφείλεται στην τάση για πειραματισμό στα νιάτα μας, με λίγα λόγια πληρώνεις τα σπασμένα των προηγούμενων χρόνων. Η μετάφραση της παρέας σε φίλους θα αποδειχτεί λίγα χρόνια αργότερα, όπου θα δεις ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι όχι στη ζωή σου. Στην εφηβεία μας γνωρίζουμε αρκετό κόσμο, αλλάζουμε παρέες, μεγαλώνοντας όμως αυτό αλλάζει και οι επαφές μας τελικά περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο ή μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα λόγω άλλων υποχρεώσεων που μπαίνουν σε προτεραιότητα όπως παιδιά, προσωπική ζωή, καριέρα.
Πηγή : marieclaire

Check Also

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τα Χριστούγεννα……

Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *