Αρχική / -------Ροή θεμάτων / Τα παιδιά μιλάνε την δική τους γλώσσα…. Με την δική τους γλώσσα θα προσπαθήσουμε κι εμείς να μιλήσουμε.


Τα παιδιά μιλάνε την δική τους γλώσσα…. Με την δική τους γλώσσα θα προσπαθήσουμε κι εμείς να μιλήσουμε.

Μην κρίνετε ένα μοναχοπαίδι επειδή δεν έχει αδέρφια. Απλά μεγάλωσε διαφορετικά…
Μεγαλώνοντας κάποιο παιδί σαν μοναχοπαίδι, μπορεί να κάνει τους άλλους ανθρώπους να νομίζουν πως αυτό το παιδί τα έχει όλα.  Ίσως. Ίσως και όχι. Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να μην θέλαμε να μεγαλώσουμε ως μοναχοπαίδια; Δεν είναι ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσαμε. Δεν είμαστε όμως ευχαριστημένοι από αυτά που νομίζουν οι υπόλοιποι άνθρωποι για εμάς. Δεν είμαστε κακομαθημένα παιδιά που κάνουν ότι θέλουν. Είναι λογικό ο κάθε γονιός να προσπαθεί να κάνει τα πάντα για τα παιδιά του. Στην δική μας περίπτωση απλά οι γονείς μου έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για εμένα επειδή πολύ απλά είχαν μόνο εμένα! Όπως ο κάθε γονιός επιβραβεύει το παιδί του αν τα πάει καλά κάπου ή αν συμπεριφέρεται σωστά, έτσι και εγώ είχα την ίδια επιβράβευση από τους γονείς μου.  Το να μεγαλώνει ένα παιδί μόνο του δεν σημαίνει ότι μεγαλώνει αποκομμένο κοινωνικά από τον κόσμο επειδή δεν έχει αδέρφια .Ξέρουμε να συμπεριφερόμαστε κοινωνικά επειδή και φίλους έχουμε και παρέες και πολλά παιδιά οικογενειακών φίλων. Τα ξαδέρφια μας ήταν και αυτά οι παρέες μας και θυμόμαστε πολλές ωραίες στιγμές με παρέες και φίλους.

Επίσης πρέπει να ξέρετε πως δεν μας πειράζει να περνάμε χρόνο και μόνοι μας. Όλοι οι άνθρωποι είτε έχουν αδέρφια είτε όχι, χρειάζονται και λίγο χρόνο μόνοι τους. Άρα γιατί όχι και εμείς; Το να είσαι μοναχοπαίδι δεν σημαίνει πως δεν ξέρεις να ακούς τους ανθρώπους γύρω σου και νοιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου. Οι γονείς μας, μας δίδαξαν και εμάς να ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους που αγαπάμε και να δείχνουμε την αγάπη μας.

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί επειδή είμαστε μοναχοπαίδια. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας είναι ο εαυτός μας. Προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό επειδή έχουμε στόχους. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ανταγωνισμό μέσα τους γιατί είναι στην φύση τους.

Μην κρίνετε λοιπόν ένα μοναχοπαίδι επειδή απλά δεν έτυχε να έχει αδέρφια. Δεν είναι διαφορετικό παιδί. Είναι ένα παιδί που απλά μεγάλωσε διαφορετικά.C

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js