Αρχική / Σχέσεις / Σεξ και γάμος: μπορεί να «δουλέψει» αυτή η σχέση;


Σεξ και γάμος: μπορεί να «δουλέψει» αυτή η σχέση;

GAMOS

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, λένε… Σκοτώνει άραγε και το (καλό) σεξ; Παντρεμένες κυρίες πανηγυρίστε μαζί μας: σεξ και γάμος όχι μόνο πάνε μαζί, αλλά μπορεί και να καίνε! Στο χέρι (και των δυο σας) είναι…

Στον κινηματογράφο, το σενάριο έχει ως εξής: άνδρας συναντά γυναίκα, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά και στη συνέχεια καταλήγουν στο κρεβάτι (ή στο τραπέζι της κουζίνας, στην τουαλέτα, την μπανιέρα, την εξοχή, την ακροθαλασσιά, την καλύβα, στο βουνό…), όπου επιδίδονται σε συναρπαστικό σεξ. Επιπλέον, σε αυτή την πρώτη συνάντηση, η γυναίκα έχει πάντα οργασμό και μάλιστα μες στα πρώτα 5 λεπτά!

Στην πραγματικότητα, το σενάριο καταρρέει. Γιατί μπορεί στον άνδρα να συμβαίνει τόσο εύκολα και τόσο αυτόματα, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως ήταν το καλύτερό του ούτε πως σίγουρα ξετρελάθηκε. Όσο για σένα; Είναι μάλλον απίθανο να έχεις οργασμό μέσα σε 5 λεπτά και κυρίως με έναν άνθρωπο που δεν έχεις βρεθεί ξανά σεξουαλικά, εκτός και αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνη των γυναικών που πολύ ζηλεύουμε ή ανακάλυψες το ιδανικό άλλο σου ερωτικό «μισό».

Εάν δε συμβαίνει, όμως, τίποτε από τα δύο, τότε είναι δύσκολο να κορυφώνεις ερωτικά με καθέναν one night stand man, που δε γνωρίζει τα μυστικά του κορμιού σου, ούτε προλαβαίνει, έτσι κι αλλιώς, να τα μάθει. Συμπέρασμα; Άσχετα με ό,τι λένε, το σεξ γίνεται ολοένα και καλύτερο καθώς ο καιρός περνά και οι δυο σύντροφοι ανακαλύπτουν, αποκαλύπτουν και παραδίδουν ο ένας στον άλλον τα μυστικά «κλειδιά» της ηδονής τους. Μόνο που εδώ τίθεται και πάλι ακόμη ένα φλέγον ερώτημα: πώς μπορεί να γίνει, έτσι ώστε αυτή η γλυκιά όσο και ερεθιστική παράδοση στο… σπιτικό και οικείο σεξ του γάμου να διατηρήσει το άρωμα της ηδονικής αμαρτίας και, αντί να χάνει το ενδιαφέρον της, να γίνεται ολοένα και καλύτερη;

Σεξ: υπόθεση και για τους δύο!
Για να διατηρήσεις την απόλαυση στο σεξ αμείωτη από τη «σκουριά» που επιφέρει ο χρόνος σε ένα γάμο, «απαγορεύεται» να προσπαθεί μονάχα ο ένας κάθε φορά να ξελογιάζει τον άλλο. «Ο άνδρας, μέσα από το σεξουαλικό του ρόλο ενοχοποιεί την ερωτική παρτενέρ για έλλειψη αισθησιασμού και ανικανότητα, ενώ στην πραγματικότητα φταίει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ο ίδιος», λέει η ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη σε σεξουαλικά ζητήματα, Denise Knowles και συνεχίζει: «Σχεδόν ο ένας στους δύο άνδρες εκφράζει το παράπονο ότι η γυναίκα δεν τον “φτιάχνει” και δεν του κάνει αυτά που ο ίδιος επιθυμεί και ζητάει. Της χρεώνει επίσης την αγωνία και το έντονο φόβο μέσα στη βαθύτερη ανασφάλεια που νιώθει για να ανταποκριθεί στο ρόλο του τέλειου εραστή. Αυτή η ενέργεια, δηλαδή η χρέωση προς τον ίδιο τον εαυτό του μέσα από το θηλυκό, είναι και το πιο επικίνδυνο και απειλητικό φαινόμενο για τη σεξουαλική τους ζωή. Σε ένα ποσοστό, μάλιστα, της καταλογίζει και την αμφισβήτησή της και την ενδεχόμενη σύγκριση που εκείνη κάνει με προηγούμενους συντρόφους». Χωρίς, λοιπόν, να τηρήσεις επικριτική στάση, θύμισέ του διακριτικά ορισμένα πράγματα και πάψε να νιώθεις μονίμως επιφορτισμένη με το ρόλο της μάγισσας ερωτικής πλανεύτρας. Ενημέρωσε γλυκά και ευγενικά το σύντροφό σου, ότι η εκπλήρωση της επιθυμίας του για συναρπαστικό κρεβάτι περνά και από το δικό του χέρι και πως σε αυτό το «έργο» δεν είσαι η μοναδική πρωταγωνίστρια!

Μην ντρέπεσαι τις φαντασιώσεις
«Σεξουαλική φαντασίωση και ερωτικός λόγος είναι η ταύτιση της σεξουαλικής απελευθέρωσης του εσωτερικού κόσμου προς το εξωτερικό περιβάλλον και συγκεκριμένα προς τη σύντροφο. Η φαντασίωση του μυαλού που γίνεται έκφραση, περιγραφή, ομιλία, λέξεις και προτάσεις του ερωτικού πάθους, της ερωτικής και σεξουαλικής αίσθησης των σκέψεων», λέει η Knowles και τονίζει πως πρόκειται ίσως από τις πλέον μαγικές προτάσεις-«κλειδιά» προς τη σεξουαλική ανανέωση ενός μόνιμου ζευγαριού. Μη φοβάσαι λοιπόν τις φαντασιώσεις. Η σχέση σεξ και γάμος τις επιτρέπει. Ψιθύρισέ του στο αφτί όλα όσα σκέφτεσαι όταν λείπει στη δουλειά ή όταν επιδίδεσαι στη μοναχική πράξη του αυνανισμού και να είσαι σίγουρη πως θα του αρέσει πολύ η νέα γυναίκα που θα ανακαλύψει πως είχε τόσο καιρό δίπλα του. Όμως, προσοχή! Μην αρχίσεις από κάτι πολύ… βαρύ, αν δε νιώθεις τη βαβαιότητα πως μπορεί να το αποδεχθεί. Άλλο, για παράδειγμα, να του εξομολογηθείς πως όταν λείπει, κάνεις τις δουλειές στο σπίτι μόνο με ένα φανελάκι και χωρίς εσώρουχα και άλλο να του αποκαλύψεις πως στο κρεβάτι μαζί του σκέφτεσαι τον… καλύτερό του φίλο. Οι φαντασιώσεις, βλέπεις, και η πραγματοποίησή τους αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στην ερωτική ζωή ενός ώριμου, συνειδητοποιημένου και «καλοκουρδισμένου» ζευγαριού, στα χέρια, όμως, δύο «άμαθων» μπορεί να αποδειχθεί βόμβα στα θεμέλιά τους. Γι’ αυτό, λοιπόν, προσοχή και μην ξεχνάς: άρχισε μαλακά και ανώδυνα, μέτρησε τις αντοχές του και προχώρησε!

Μη σου γίνει όμως και άγχος!

Το κυνήγι της σεξουαλικής περιπέτειας μέσα από τη μόνιμη σχέση κρύβει πολλές φορές τον κίνδυνο της υπερβολής, η οποία με τη σειρά της μας οδηγεί σε μονοπάτια εντελώς διαφορετικά από εκείνα που περιμένουμε. Είναι συναρπαστικό, βέβαια, να νιώθεις κάθε φορά μοναδικά ή σαν να ήταν (και πάλι…) η πρώτη φορά με το σύντροφό σου, αλλά… Εάν δεν είναι και συνέχεια «έτσι», μην τρελαίνεσαι, μην αγχώνεσαι και σίγουρα μη σου γίνει στρες και έμμονη ιδέα, που αμαυρώνει τη μαγεία και χαλάει όλη την… πλάκα! Μην ξεχνάς, η σχέση σεξ και γάμος είναι όπως η θάλασσα: είναι υπέροχη και παντοδύναμη γιατί διαθέτει και μπουνάτσες, τρομερές τρικυμίες και μποφόρ, αλλά εκείνες που αγαπάς πιο πολύ είναι κάτι ήσυχες ημέρες με λιακάδα, όπου μπορείς να κολυμπήσεις με ασφάλεια και ηρεμία στην αγκαλιά της, χωρίς να κάνεις extreme sports, σέρφινγκ και αλεξίπτωτο.

Κάπως έτσι συμβαίνει και με το συντροφικό σεξ στο γάμο… Μερικές φορές θέλεις απλώς να αφεθείς στο γνώριμο και το οικείο του, χωρίς να προσπαθήσεις πολύ και δίχως να φορέσεις (πάλι!) τα πιο σέξι εσώρουχα, τις ζαρτιέρες και τις γούνινες χειροπέδες σου! Θέλεις απλώς να παραμείνεις με το φθαρμένο φανελάκι κι εκείνος αξύριστος, χωρίς την «κόντρα», που τον κάνει να μοιάζει με τον Μπραντ Πιτ στο Θέλμα και Λουίζ ή στην Τροία. Θυμήσου, πως είναι όμορφο και το… σπιτικό σεξ, γιατί έχει τη γλύκα και την οικειότητά του και κυρίως περικλείει τον άνθρωπο που αγαπάς τόσο και επέλεξες να έχεις «μόνιμα» στη ζωή σου, τολμώντας να βιώσεις ακόμη και τη φυσιολογική φθορά της καθημερινότητας ή το ότι σε βλέπει μερικές φορές άρρωστη, με ρόλεϊ και μάσκα στο πρόσωπο – μπορεί ακόμη να είναι και ο πατέρας των παιδιών σου. Οπότε, μην τρελαίνεσαι. Εάν μάλιστα δεν ενοχλεί κανέναν από τους δυο σας, έχει και το «ήσυχο σεξ» τη δική του ανυπέρβλητη μαγεία.
Πηγή :heloladies

Check Also

Αναζητώντας τον πρίγκιπα της άμμου…..

Στις αρχές κάθε Καλοκαιριού τα σχέδια για τις διακοπές δεν φέρνουν μόνο προσδοκίες για χαλάρωση, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js