Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Επικίνδυνο το αλκοόλ κάτω από τον ήλιο


Επικίνδυνο το αλκοόλ κάτω από τον ήλιο

ALKOOL

Το να πίνει κανείς αλκοόλ ενώ κάνει ηλιοθεραπεία, είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία του σύμφωνα με την εφημερίδα «Τάϊμς» του Λονδίνου. Η συνήθεια αυτή ευνοεί κατ΄ αρχάς το ηλιακό έγκαυμα ή την ηλίαση.

Αν και η εξήγηση δεν είναι πως το αλκοόλ καθιστά ευαίσθητο το δέρμα στην ηλιακή ακτινοβολία, όπως νομίζουν πολλοί, είναι γεγονός πως όσοι πίνουν αλκοόλ και κάνουν ηλιοθεραπεία είναι επιρρεπείς στο να λαγοκοιμηθούν εξαιτίας του ποτού – και αν τους συμβεί αυτό, όχι μόνο μπορεί να καθήσουν κάτω από τον ήλιο περισσότερο από όσο θα ήθελαν, αλλά και να μην αντιληφθούν τις πρώτες προειδοποιητικές ενδείξεις ηλιακού εγκαύματος, κυρίως το αίσθημα καύσου ή το τσούξιμο στο δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι οι επιδράσεις του αλκοόλ στο δέρμα που κάνουν τη ζημιά, αλλά οι επιδράσεις του στα υψηλότερα κέντρα του εγκεφάλου.

Το αλκοόλ καθιστά επίσης πιθανότερες ποικίλες σχετιζόμενες με τον ήλιο καταστάσεις, όπως η εξάντληση λόγω ζέστης, η θερμοπληξία, ακόμα και οι μυϊκές κράμπες. Μάλιστα, αν έχει εκδηλώσει κάποιος τέτοιου είδους πρόβλημα κατά το παρελθόν, κινδυνεύει περισσότερο να το ξαναπαρουσιάσει. Άλλος παράγων κινδύνου για ανάπτυξη τέτοιου είδους «νοσημάτων της ζέστης», όπως αποκαλούνται, είναι η συστηματική κατάχρηση αλκοόλ. Οι άνδρες δεν πρέπει να πίνουν περισσότερα από 3 ποτά την ημέρα και οι γυναίκες από 2. Εάν κάποιος είναι μανιώδης πότης και πίνει πολύ περισσότερες από αυτές τις ποσότητες, είναι επιρρεπής στην ανάπτυξη θερμικής εξάντλησης ή θερμοπληξίας, ακόμη και αν τη δεδομένη ημέρα δεν έχει πιει σταγόνα αλκοόλ.

Ας μην ξεχνάμε, τέλος, πως το κολύμπι υπό την επήρεια αλκοόλ συνοδεύεται από κίνδυνο πνιγμού, δεδομένου ότι και η κρίση και η αντίληψη μειώνονται, αλλά και αυξάνεται ο κίνδυνος να παρουσιαστεί μυϊκή κράμπα, που δεν είναι ό,τι καλύτερο όταν κολυμπάει κάποιος- πόσω μάλλον όταν είναι και κάπως αποπροσανατολισμένος λόγω αλκοόλ.

Πηγή: livit.

 

Check Also

Ο Απόλυτος Gadget Κουμπαράς που μετράει τα χρήματα….

Αποταμιεύστε όλα σας τα νομίσματα στον Απόλυτο Gadget Κουμπαρά! Ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού δεν θα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *