Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Μαντιλάκια ντεμακιγιάζ: Πόσο ασφαλή είναι για το δέρμα;


Μαντιλάκια ντεμακιγιάζ: Πόσο ασφαλή είναι για το δέρμα;

35--MANTILAKIA

Μετά από μια κουραστική μέρα, το μόνο που σκέφτονται οι γυναίκες είναι πώς θα «ξεφορτωθούν» γρήγορα το μακιγιάζ ώστε να έχουν επιτέλους λίγο χρόνο να χαλαρώσουν. Τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ μοιάζουν να είναι η ιδανική λύση, όμως είναι πραγματικά ασφαλή;
Οι δερματολόγοι Μάριαν Μίκαϊλ από τη Νέα Υόρκη και ο Δρ Κρεγκ Κράφερτ αναλύουν το ζήτημα.

– Τα μαντιλάκια αφήνουν υπολείμματα μακιγιάζ στο δέρμα
Τα ενεργά συστατικά στα μαντιλάκια είναι όμοια με αυτά που υπάρχουν στα προϊόντα καθαρισμού του δέρματος. Και τα δύο περιέχουν ουσίες που απομακρύνουν το μακιγιάζ. Η βασική διαφορά όμως είναι ότι αν δεν πλύνουμε το πρόσωπο και με νερό απομένουν στο δέρμα βλαβερές ουσίες.

 – Τα μαντιλάκια ερεθίζουν το δέρμα
Τα μαντιλάκια δεν είναι η καλύτερη λύση για το ευαίσθητο δέρμα. Μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και ξηρότητα. Ειδικότερα όσα περιέχουν αλκοόλη μπορεί να προκαλέσουν και τσούξιμο. Τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του προϊόντος μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και καρκινογόνα.
Οι ειδικοί συνιστούν λοιπόν να αποφεύγουμε τα μαντιλάκια και να τα χρησιμοποιούμε μόνο σαν λύση ανάγκης. Επιβάλλεται να καθαρίζουμε το πρόσωπο με νερό μετά την εφαρμογή και να αποφεύγουμε την περιοχή γύρω από τα χείλια και τα μάτια.

Check Also

Τεστ ΠΑΠ: Στάλθηκαν τα πρώτα SMS για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τα πρώτα SMS που ενημερώνουν τις γυναίκες που δικαιούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ εστάλησαν την Δευτέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *