Αρχική / ----------SLIDER / 6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν τον χωρίσεις


6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν τον χωρίσεις

Είναι δύσκολο να βάλεις τελεία αλλά αν είναι να βάλεις να το κάνεις σωστά.
Όλες έχουμε βρεθεί κάποια φορά στη ζωή μας, στη θέση να θέλουμε να χωρίσουμε αυτόν που μέχρι πρότινος ήταν ο “καλός” μας. Κάποιες είναι αρκετά εξοικειωμένες ή τελωσπάντων δεν έχουν θέμα να πουν “θέλω να χωρίσουμε” άλλες όμως δυσκολεύονται.

Εννοείται ότι είναι δύσκολο, αφού στην όλη κατάσταση εμπλέκεται και ένας άνθρωπος που ίσως δεν θέλει το ίδιο και πληγωθεί. Όμως, αν μετά από σκέψεις, αϋπνίες, περιηγήσεις σε σχεσιακά κείμενα του Ladylike, είσαι σίγουρη πως τον θες αυτόν το χωρισμό και δεν ξέρεις πως, γιατί, πότε, με ποιον τρόπο πρέπει να τον κάνεις, τότε διάβασε παρακάτω προσεκτικά και ίσως η διαδικασία αυτή γίνει πιο εύκολη.
1. Το ψέμα δεν είναι λύση
Όσο σκληρός κι αν είναι ο λόγος που θες να χωρίσεις πρέπει να είσαι ειλικρινής. Είναι βασανιστικό πχ να του πεις ότι θες να χωρίσετε γιατί βρήκες άλλον, αλλά θα μπορέσει να σταθεί πιο εύκολα στα πόδια του και δεν θα έχει έχει ψεύτικες ελπίδες.
Αν πάλι τον αγαπάς και απλά νιώθεις ότι πρέπει να χωρίσετε γιατί έχεις βαρεθεί, τότε η αλήθεια ίσως βοηθήσει για να φτιάξετε μαζί τα σπασμένα και να κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα.
2. Από κοντά είναι πάντα καλύτερα
Σε καμία περίπτωση μην χωρίσεις από το τηλέφωνο ή από ένα μήνυμα. Σίγουρα δεν έχουμε όλες τη δύναμη να το κάνουμε, εννοείται θα είναι άβολο, αλλά είμαστε ενήλικοι άνθρωποι και ένας χωρισμός είναι χωρισμός. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με ωριμότητα.
3. Χρειάζεται προετοιμασία
Επειδή είναι άγνωστο σε τι μπορεί να μεταμορφωθεί ο μέχρι τώρα ο “καλός” σου, με το μαλακό κορίτσι μου. Δε ξέρεις τι τρέλα κουβαλάει ο άλλος. Μπορεί να αποδειχτεί “βδέλλα” ή να πληγωθεί και να αρχίσει τα κλάματα.
Επίσης, μπορεί να γίνει βίαιος, να σε βρίσει κι αν τον έχει τυλίξει η μούρλα να σου ρίξει και κανένα χαστούκι. Δεν θέλεις τέτοια επεισόδια, γι’ αυτό ξεκίνα να του “στέλνεις το μήνυμα” σταδιακά. Δείξ’ του ότι δεν είσαι καλά σε αυτή τη σχέση. Συζήτησε το.
4. …. και πρόβα στο λόγο

Μην πας απροετοίμαστη να του ανακοινώσεις ότι χωρίζετε, γιατί ίσως να μην σου βγουν τα λόγια ή να μπερδέψεις τον άλλο με αυτά που θα του πεις. Σκέψου από πριν ποίοι είναι οι λόγοι που θες να το κάνεις, γράψε σε ένα σημείωμα θετικά- αρνητικά και μίλα με τον καθρέφτη 2-3 φορές. Φρόντισε να μην είναι κανείς άλλος στο σπίτι, εκτός κι αν θέλεις να προσφέρεις θέαμα.
5. “Απαγορεύονται” τα άμεσα in a relationship
Όχι με το που χωρίσετε να ξεκινήσεις να βγαίνεις ραντεβού με τον Γιώργο απ’ την σχολή, ούτε να βάζεις στο Facebook φωτογραφία εξωφύλλου ” Yes am single”. Ούτε επίσης να αλλάξεις το relationship status. Δώσε λίγο χρόνο στον πονεμένο να το ξεπεράσει.
6. Χρειάζεται να γίνεις σκληρή
Αφού του έχεις ανακοινώσει την απόφαση σου, άρχισε σταδιακά να μην απαντάς στα επίμονα τηλεφωνήματα του. Όσο σκληρό κι αν είναι, είναι ο καλύτερος τρόπος και για τους δυο. Για σένα γιατί δεν θα επηρεασθείς στην απόφαση σου και θα ξέρεις καλύτερα τι κάνεις και για τον ίδιο που θα καταλάβει ότι είναι οριστικό. Δεν λέμε να μην ξαναμιλήσετε ποτέ αλλά να του δώσεις να καταλάβει ότι το εννοείς. Να μπορέσει να πάει πάρα κάτω και να μην έχει ψεύτικες ελπίδες.

Check Also

Πόσο καιρό μπορείς να κρατάς τον κιμά που σου περίσσεψε στην κατάψυξη χωρίς να χαλάσει;

Μήπως την τελευταία φορά που αγόρασες κιμά, πήρες λίγο περισσότερο από αυτόν που χρειαζόσουν; Σκέφτηκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *