Αρχική / ----------SLIDER / 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν παντρευτείτε


6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν παντρευτείτε

Μεγαλώνοντας, όλες φανταζόμασταν πώς θα έμοιαζε η ζωή μας την στιγμή που θα θα κάναμε παιδιά ή θα παντρευόμασταν.
Μπορεί πολλοί να τον σνομπάρουν, παρόλα αυτά ο γάμος εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή κυρίως μιας γυναίκας. Μικρά κορίτσια ονειρεύονται να μεγαλώσουν και να φορέσουν νυφικό και οι γονείς φαντάζονται τη κόρη τους νύφη και τους πιάνουν τα κλάματα. Ο γάμος θεωρείται συστατικό κύτταρο της κοινωνίας μας, που αν ευδοκιμεί, η κοινωνία ευτυχεί και να προσβάλλεται βλάπτεται και η κοινωνική συνοχή. Παρόλα αυτά το 40 με 50 τοις εκατό των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο. Σαφώς τα περισσότερα ζευγάρι δεν σκέφτονται να χωρίσουν, όταν ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά δεδομένης αυτού του στατιστικού στοιχείου ίσως θα έπρεπε.
Tο διαζύγιο δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο κάποιοι νομίζουν. Μπορεί να καταστρέψει την αυτοπεποίθηση. Μπορεί να σας καθηλώσει οικονομικά. Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ευημερία των παιδιών σας. Η επιλογή του σωστού συντρόφου αποτελεί το κλειδί για να πετύχει ο έγγαμος βίος.  Για να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο, κάνετε τις παρακάτω ερωτήσει στο σύντροφο σας πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση.
1Ο γάμος δεν είναι αυτοσκοπός
Ο στόχος είναι να έχετε μια ευτυχισμένη ζωή. Ο γάμος είναι απλά η αρχή μιας δια βίου σχέσης που βασίζεται σε κοινές αξίες και στόχους. Λαμβάνοντας φυσικά υπόψη, το χρόνο και τα χρήματα που χρειάζονται για έναν γάμο, δεν είναι αποτελεί έκπληξη το γεγονός να αισθάνεστε ότι είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Και αυτό είναι. Ωστόσο τα αληθινά επιτεύγματα είναι η εκπλήρωση των όρκων που θα δώσετε, γιατί η τελετή διαρκεί κάποιες ώρες, η επιλογή σας όμως μπορεί να είναι για την υπόλοιπη ζωή σας.
2.Δεν μπορούν να γίνουν όλα τέλεια
Η κοινωνία μας δίνει μια τεράστια έμφαση στην ημέρα του γάμου. Ο σχεδιασμός του συνήθως ξεκινάει ένα χρόνο πριν. Η οικογένεια και οι φίλοι εμπλέκονται στην πραγματοποίηση αυτή της γιορτής και όλοι θέλουν απλά αυτή η μέρα να είναι τέλεια. Δεν είναι όμως εφικτή η τελειότητα, όσο και να το προσπαθούμε. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι οι περισσότεροι γάμοι γίνονται για τους επισκέπτες και όχι για το ζευγάρι.
3.Οι εγωισμοί δεν χωράνε
Είναι σημαντικό να είστε σε θέση να κατανοήσετε τις ανάγκες του συντρόφου σας και να συνειδητοποιήσετε ότι στα πλαίσια ενός γάμου, συνήθως οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού. Η γνώμη του άλλου πρέπει να υπολογίζεται.
4.Οι κοινές αξίες είναι το κλειδί για έναν πετυχημένο γάμο
Οι τυπικές αιτίες διαζυγίου συνήθως αφορούν τα χρήματα, την επικοινωνία και τις προσδοκίες. Υπάρχουν μερικές βασικές αξίες που καθορίζουν το πώς βλέπουμε τον κόσμο και πως σκεφτόμαστε και ενεργούμε. Και όμως πολλοί λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τις βασικές αξίες των συντρόφων τους. Και όταν δεν μοιράζεστε τις ίδιες αξίες, είναι πολύ δύσκολο να πορευτείτε μαζί στη ζωή.
5.Ένας ευτυχισμένος γάμος χρειάζεται προσπάθεια
Ο γάμος και γενικά η συμβίωση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αρχίστε να θεωρείτε δεδομένο ο ένας τον άλλον και να μπαίνετε σε μια ρουτίνα που κρύβει πολλές παγίδες. Όλες οι σχέσεις δοκιμάζονται, αλλά το σημαντικό είναι να είστε ειλικρινείς με τον σύντροφο σας και τότε τα εμπόδια θα σας δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη σχέση σας.
6.Ο γάμος δεν σας ολοκληρώνει σαν άνθρωπο
Ναι είναι όμορφο να πιστεύετε ότι ο αγαπημένος σας είναι το άλλο μισό. Όμως δεν είστε παζλ. Είναι αρκετά επικίνδυνο αν αρχίσετε όχι μόνο ένα γάμο αλλά και μία σχέση με αυτό το σκεπτικό. Ακόμα και όταν είστε παντρεμένες είναι σημαντικό να κρατάτε ένα κομμάτι από το εγώ σας και όχι να σας παρασύρει το εμείς. Μη ξεχάσετε ποιες ήσασταν προτού ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας και συνεχίστε να είστε ο εαυτό σας.
Πηγή : bovary

Check Also

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τα Χριστούγεννα……

Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *