Ας είμαστε ειλικρινείς, ο καιρός στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα τα έχει χάσει για τα καλά! Το πρωί ζέστη και από το πουθενά έρχονται κάτι μπόρες σαν τροπικοί μουσώνες που τα κάνουν όλα άνω κάτω.
Είναι, λοιπόν απολύτως φυσιολογικό αυτές τις μέρες όλο και να αρπάζουμε και από κάποιο κρύωμα, όταν βγαίνουμε στον αέρα και τη βροχή.
Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα γιατροσόφια που μας μάθαιναν οι γιαγιάδες μας για να γίνουμε καλά σε χρόνο μηδέν!
-Η κλασική κοτόσουπα
Πόσες φορές από παιδάκια ακόμα με το που αρρωσταίναμε ζητούσαμε από τη μαμά να μας φτιάξει μια ζεστή κοτόσουπα.
Γιατί όμως είναι τόσο θρεπτική; Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα πιάτο κοτόσουπα συνδυάζει όλη την απαραίτητη πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά που χρειάζεται ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό.
Θεραπεύει τον ερεθισμένο λαιμό και αποτρέπει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Η πρωτεΐνη που διαθέτει συμβάλλει στην θρέψη των μυών και ανακουφίζει από τους πόνους που φέρνουν οι κομμάρες.
Και μην ξεχνάτε! Το καλύτερο αντιοξειδωτικό είναι το λεμόνι! Οπότε μια σωστή και θρεπτική κοτόσουπα επιβάλλεται να έχει αρκετό λεμόνι και για να νοστιμίσει αλλά και για να βοηθήσει τον οργανισμό να αποτοξινωθεί.
-Ώρα για ποτάκι
Γίνεται χειμώνας χωρίς κρύωμα. Δυστυχώς, δεν μπορούμε και πολλές φορές καταλήγουμε με πονόλαιμο και πρησμένες αμυγδαλές.
Μιλάμε για ένα θαυματουργό ρόφημα με βάση το ουίσκι που θα μαλακώσει τον πονόλαιμο από την πρώτη κιόλας φορά.
Μόλις ένα δάχτυλο ουίσκι, λίγες κουταλιές μέλι και ελάχιστες σταγόνες λεμόνι είναι ό,τι χρειάζεστε.
Ζεσταίνετε το μείγμα σε ένα μπρίκι τόσο όσο να είναι ζεστό στον λαιμό αλλά όχι καυτό και το κάνετε γαργάρες αρκετές φορές. Οι πιο θαρραλέοι μπορείτε και να το πιείτε αλλά προσοχή! Σιγά σιγά και με ρέγουλα γιατί το ρόφημα είναι αρκετά βαρύ.
Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό; Το αλκοόλ ειδικά όταν θερμαίνεται έχει εξαιρετικές ικανότητες στο να αποστειρώνει τα μικρόβια και το πύον που μαζεύεται στις πρησμένες αμυγδαλές, ενώ το μέλι μαλακώνει τους ερεθισμούς.