Αρχική / -----Ροή θεμάτων / 12 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις όταν έχεις κόρη…


12 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις όταν έχεις κόρη…

Το να μεγαλώνεις μια κόρη είναι δύσκολη υπόθεση, γενικά το να μεγαλώνεις παιδιά είναι δύσκολο έργο. Όλα τα μικρούλια, κάποτε, μεγαλώνουν και το καλύτερο για αυτά είναι να έχουν γερές βάσεις, να πατήσουν.

Όπως ξέρεις καλύτερα από εμένα, τα θεμέλια κρατάνε ένα σπίτι στη θέση του! Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το χαρακτήρα. Παρακάτω, σου παραθέτω 12 σημαντικά πράγματα, που κάθε μανούλα πρέπει να γνωρίζει!Τι πρέπει να ξέρω για να μεγαλώσω σωστά την κόρη μου;

1. Το μακιγιάζ σου είναι και δικό της!

Η μικρή σου, σίγουρα, θα θέλει να πειραματιστεί, με όλα αυτά τα σύνεργα “για μεγάλους”. Όταν είναι μικρή, άστη να παίξει. Φυσικά, με επίβλεψη. Αργότερα, θα της κάνες μαθήματα, για το πως να βάφεται σωστά. Όλα στην ώρα τους!

 

2. Μίλα της για το τι είναι περίοδος!

Σίγουρα είναι περίεργο θέμα και θα νιώσετε, πιθανότατα, κι οι 2 πολύ άβολα. Παρόλα αυτά όμως, σίγουρα θα θέλεις να την έχεις προετοιμάσει, για όταν αυτό συμβεί. Ειδάλλως, θα υπάρχουν κλάματα και γκρίνιες. Και οκ αν είσαι εκεί. Αν είναι μόνη της, όμως; Θα τρομοκρατηθεί!

 

3. Η κοινωνία θα προσπαθήσει να την κάνει “μεγάλη” γρήγορα!

Και πρέπει να την προφυλάξεις! Δίδαξε της ότι είναι μικρή ακόμα, για να βάφεται και να φοράει τακούνια. Μάθε της, ποια είναι τα κατάλληλα ρούχα για την ηλικία της, όσο κι αν δυσανασχετεί. Θα έχει χρόνο για όλα, όταν μεγαλώσει. Και θα σε ευγνωμονεί, που της έδωσες σωστά, ανέμελα, παιδικά χρόνια.

4. Δυνάμωσε τη σχέση της με το μπαμπά της!

Χρειάζεται την αγάπη και των δύο, αλλά και να δει ότι αλληλοϋποστηρίζεστε. Έτσι, σίγουρα δε θα “πέσει”, για κάποιον που προσποιείται, πως την ερωτεύτηκε.
5. Δίδαξε της τι σημαίνει οικονομία!

Μια γυναίκα, που από νωρίς, γνωρίζει την αξία των χρημάτων, γίνεται αυτόνομη από νεαρή ηλικία. Ξέρει πότε να ξοδεύει και πότε να μαζεύεται.

 

6. Πρόσεξε πως μιλάς για το σώμα σου μπροστά της!

Δηλώσεις τύπου, “πω πω, πως πάχυνα, πήρα 1 κιλό”, καταγράφονται στη μνήμη της και αναπαράγονται αργότερα, ως στοιχείο συμπεριφοράς! Τα παιδιά είναι σφουγγάρια, άρα πρέπει πάντα να προσέχεις για το τι λες ή κάνεις μπροστά τους. Ειδικά, μπροστά στην κόρη σου, καθώς αποτελείς το γυναικείο πρότυπό της!

 

7. Προστάτεψε την αλλά μάθε της και πως να το κάνει μόνη της!

Το παιδί σου πρέπει να γνωρίζει την αξία της προστασίας, αλλά να μη γίνει παθητικό. Σε οτιδήποτε κάνει, άστη να προσπαθήσει 1-2 φορές και μετά βοήθησε την. Το τελευταίο πράγμα, που θέλεις για εκείνην, είναι να μη μπορεί να βασιστεί στον εαυτό της, σωστά;
8. Κάνε της κοπλιμέντα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εμφάνισή της!

Πρέπει, οπωσδήποτε,να γνωρίζει ότι έχει πολλά περισσότερα θετικά γνωρίσματα, εκτός της ομορφιάς της. Με αυτό τον τρόπο, θα μάθει να τα εκτιμάει και όταν τα βλέπει σε άλλους!

 

9. Θέσε όρια στο πως σου φέρονται οι άλλοι!

Μεγαλώνοντας η μικρούλα θα μάθει, πότε πρέπει να δέχεται και πότε να “κόβει”, συμπεριφορές από άλλους ανθρώπους. Αρκεί να έχει δει, πως γίνεται!

 

10. Ακολούθησε τα όνειρα σου και προσπάθησε σκληρά για αυτά!

Θέσε το καλό παράδειγμα για εκείνη. Δείξε της, ότι κάθε άνθρωπος με ρεαλιστικούς στόχους, μπορεί να τα καταφέρει! Το μόνο, που έχει να κάνει είναι να προσπαθήσει.

 

11. Δείξε της πως να αντιμετωπίζει έξυπνα τα αγόρια στις σχέσεις της!

Δίδαξε της να εμπιστεύεται το ένστικτό της και να αντιδράει, λογικά, σε καταστάσεις.

 

12. Βοήθησε τη να καταλάβει ότι πρέπει να σέβονται το σώμα της όπως πρέπει να κάνεις και εσύ!

Πηγή: mathimata-sxeshsCheck Also

Τουλάχιστον 1 δισ. άνθρωποι πιστεύουν ακόμη στη μαγεία, στις κατάρες και στο «κακό μάτι»

Η πίστη στις διάφορες μαγικές πρακτικές είναι απρόσμενα εξαπλωμένη παγκοσμίως, αν και με μεγάλες αποκλίσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *