Αρχική / ----------SLIDER / 10 Λόγοι για να τρώτε Αβοκάντο….


10 Λόγοι για να τρώτε Αβοκάντο….

Η κατανάλωση μιας διατροφής που περιέχει άφθονα φρούτα και λαχανικά όλων των ειδών έχει από καιρό συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο πολλών χρόνιων ασθενειών.  Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι μια διατροφή βασισμένη σε λαχανικά, η οποία περιλαμβάνει τρόφιμα όπως το αβοκάντο, μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου  διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και συνολικής θνησιμότητας, προάγοντας παράλληλα μια υγιή επιδερμίδα και τρίχα, αυξημένη ενέργεια και χαμηλότερο βάρος.




Τα αβοκάντο απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι σε κάθε γωνιά του κόσμου. Το δέντρο αυτό ανήκει στο γένος Περσέα οικογένεια Δαφνοειδή και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, όπου από τα αρχαία χρόνια το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς αφού ο καρπός του ήταν συστατικό της διατροφής τους.

 

 

 

 

Ο καρπός είναι όχι μόνο νόστιμος, αλλά είναι επίσης ευέλικτος. Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν με άλλα φρούτα, με φαγητό ή σκέτο. Ο καρπός περιέχει περίπου 70% νερό, 25% έλαια 2,5% πρωτεΐνες και 2,5% ζάχαρα. Τα αβοκάντο είναι πραγματικά παχυντικά, αλλά με πολύ καλό τρόπο. Έχουν περισσότερο λίπος από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αλλά μην αφήνετε να σας αποτρέψει από τη κατανάλωση τους!

 

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα απίστευτα υγιές μονοακόρεστο λίπος. Είναι το πιο εκπληκτικό είδος λίπους επειδή είναι καλό για την καρδιά σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι, οι καρποί αυτοί έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίζουν πολυάριθμες καταστάσεις στο σώμα. Μπορεί να βοηθήσει με αρθρίτιδα, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, κατάθλιψη, αρτηριακή πίεση και πολλά άλλα. Ως εκ τούτου, αυτά τα οφέλη του αβοκάντο έχουν κάνει αυτό το φρούτο να αποτελεί κρίσιμο μέρος της διατροφής.




Μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης

1 Η κατάθλιψη φαίνεται να είναι πιο συχνή στις γυναίκες από τους άνδρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την έλλειψη χαράς και το μειωμένο ενδιαφέρον για τα πράγματα που κάνουν έναν άνθρωπο ευτυχισμένο. Τα συμβάντα της ζωής, όπως το πένθος, προκαλούν αλλαγές στη διάθεση που συνήθως διαφέρουν από τα χαρακτηριστικά της κατάθλιψης. Οι αιτίες της κατάθλιψης δεν είναι πλήρως κατανοητές αλλά πιθανόν να είναι ένας πολύπλοκος συνδυασμός γενετικών, βιολογικών, περιβαλλοντικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων. Τα αντικαταθλιπτικά και η ψυχοθεραπεία είναι αποτελεσματικά, όμως δεν είναι τα μόνα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Η άσκηση έχει περιγραφεί ως «φάρμακο θαύματος» για τη μείωση των συμπτωμάτων, το περπάτημα στη φύση μειώνει τις αρνητικές σκέψεις και ο διαλογισμός μπορεί να έχει ισχυρό θετικό αποτέλεσμα. Αλλά υπάρχει ακόμη ένας τρόπος για να μειώσετε την κατάθλιψη, που  συχνά παραβλέπεται: Τροφή. Ο εγκέφαλός μας βασίζεται σε θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και οι μελέτες έχουν βρει ότι τα ωμέγα-3, τα αμινοξέα, οι βιταμίνες Β, η βιταμίνη D και τα μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και ο σίδηρος συμβάλλουν στη δημιουργία ισχυρής ψυχικής υγείας. Η μεσογειακή διατροφή, με την αφθονία του ελαιόλαδου και των φυλλωδών λαχανικών, περιέχει πολλά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Πέρα όμως από αυτές τις τροφές υπάρχει μια τροφή που θεωρείτε θησαυρός και δεν είναι άλλη από τα αβοκάντο.

Τα μονοακόρεστα λίπη που υπάρχουν στα αβοκάντο έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. Πολλές μελέτες ανακάλυψαν ότι η αντιφλεγμονώδης φύση αυτών των λιπών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης. Άλλες μελέτες επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της ανεπάρκειας του φυλλικού οξέος. Τρόφιμα όπως τα αβοκάντο με υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου κατάθλιψης μέσω της πρόληψης της συσσώρευσης ομοκυστεΐνης στον εγκέφαλο.

Το αβοκάντο είναι μια σοβαρή υπερτροφή όταν πρόκειται για κατάθλιψη καθώς περιέχει τρυπτοφάνη και ωμέγα-3. Η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλό σου, ένα νευροχημικό που ευθύνεται για την αίσθηση ευτυχίας και ευημερίας. Η περιεκτικότητά του σε Β6 (0,4 γραμμ./φλιτζάνι) καταπολεμά επίσης την κατάθλιψη καθώς η ανεπάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης σχετίζεται με την κατάθλιψη.   Το Ωμέγα-3 είναι ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ που βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής στον εγκέφαλο και επίσης βοηθά στη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου μας.

 

2 Υγιές Δέρμα

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, με συνολική επιφάνεια περίπου 20 τετραγωνικά πόδια. Το δέρμα μας προστατεύει από τα μικρόβια και τα στοιχεία, βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και επιτρέπει τις αισθήσεις της αφής, της θερμότητας και του κρυώματος. Ωστόσο, έχει εχθρούς όπως ο ήλιος, η αφυδάτωση, η γήρανση, το κάπνισμα και διάφοροι άλλοι. Πρέπει να προστατέψετε το δέρμα σας. Έτσι, πρέπει να μάθετε ότι τα αβοκάντο είναι ένα πυροτέχνημα διατροφής που περιμένει να εκραγεί! Όχι μόνο τα υγιή λίπη, αλλά και η χλωροφύλλη για τη μείωση της φλεγμονής, το νερό για ενυδάτωση, η βιταμίνη Ε για την προώθηση της απαλότητας και την πρόληψη των ρυτίδων καθιστούν αυτό το καρπό ως υπερτροφή. Τα αβοκάντο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάσκα για το δέρμα σας και μπορείτε είτε να τα χρησιμοποιήσετε απλά είτε να τα αναμίξετε με άλλα υγιή συστατικά.

Το αβοκάντο μειώνει τα σημάδια γήρανσης. Τα πρώτα σημάδια γήρανσης συνήθως εμφανίζονται στο δέρμα νωρίς. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση υγιεινών λιπών, όπως εκείνων που βρίσκονται σε αβοκάντο, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του και να καθυστερήσει την γήρανση. Ωστόσο, οι ερευνητές πρέπει ακόμη να εξετάσουν αν η εφαρμογή ελαίου αβοκάντο στο δέρμα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης, θεραπεύει το δέρμα που έχει καεί. Τα αντιοξειδωτικά στο έλαιο αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των συμπτωμάτων του ηλιακού εγκαύματος.

Σύμφωνα με μια επισκόπηση του 2011, η βιταμίνη Ε, η βήτα καροτίνη, η βιταμίνη D, η πρωτεΐνη, η λεκιθίνη και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα στο έλαιο του αβοκάντο μπορούν να υποστηρίξουν την επούλωση και να καταπραΰνουν το δέρμα. Άλλες μικρές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη βλαβερή ακτινοβολία UV. Όταν παραμείνει για σύντομο χρονικό διάστημα και ξεπλυθεί με ζεστό νερό, το έλαιο αβοκάντο μπορεί να διατηρήσει το δέρμα ενυδατωμένο χωρίς να αφήσει κανένα ελαιώδες υπόλειμμα. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ακμής.

Τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες στο έλαιο αβοκάντο μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση του ξηρού, ερεθισμένου  δέρματος που σχετίζεται με έκζεμα και ψωρίαση. Ένα άτομο που έχει έναν από αυτούς τους τύπους δέρματος μπορεί να δοκιμάσει το έλαιο του αβοκάντο, πρώτα σε ένα μικρό κομμάτι δέρματος, για να διασφαλίσει ότι το λάδι δεν προκαλεί ή επιδεινώνει τα συμπτώματά τους.

3 Υγιή Μαλλιά

Τα μαλλιά είναι κάτι περισσότερο από απλά νήματα πρωτεΐνης. Είναι από τις πιο δυνατά κομμάτια της γλώσσας του σώματος που έχουμε κατακτήσει. Προσαρμόζονται, εξαφανίζονται και αναδιαμορφώνονται, ακριβώς όπως και η λεκτική επικοινωνία. Τα μαλλιά μιας γυναίκας είναι το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι της ομορφιάς της. Συχνά βλέπουμε τα μαλλιά μας ως μια αντανάκλαση της ταυτότητάς μας, διότι είναι τόσο προσωπική όσο και δημόσια. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα μαλλιά είναι φυσικά, σε αντίθεση με τα ρούχα. Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι μια κακή ημέρα για τα μαλλιά είναι μια κακή μέρα.

Αυτή η βαθιά προσωπική σχέση μεταξύ των μαλλιών και της αυτοεκτίμησης είναι εμφανής σε όλη την ιστορία, τη φιλοσοφία και ακόμη και τη θρησκεία. Τα μαλλιά και η ομορφιά είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και η μέση γυναίκα ξοδεύει περίπου 40.000 δολάρια στα μαλλιά της κατά τη διάρκεια της ζωής της και σχεδόν δύο ώρες την εβδομάδα πλένει και στολίζει τα μαλλιά της. Αυτό δεν είναι μόνο επειδή πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι οι εμφανίσεις είναι σημαντικές, αλλά και επειδή τα μαλλιά μας αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητα, τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας. Για αιώνες, οι γυναίκες μπόρεσαν να διαδραματίσουν διαφορετικούς ρόλους αλλάζοντας διαφορετικά hairstyles, και από τις ιστορίες τους, μπορούμε να δούμε ότι τα μαλλιά συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αυτοεκτίμηση, τις δράσεις και τα κίνητρα των γυναικών. Το σημαντικό είναι ότι τα μαλλιά σας πρέπει να φαίνονται υγιή και περιποιημένα. Δεν χρειάζεται να χάσετε χρήματα γι ‘αυτό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σωστή διατροφή.

Για την ακρίβεια φτάνει να προσθέσετε τα αβοκάντο στην διατροφή σας και τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή. Είναι εξίσου καλά για τα μαλλιά σας όπως είναι για το σώμα σας. Τρώγοντας τους καρπούς θα μειώσετε το κίνδυνο ασθενειών και ταυτόχρονα θα βελτιώσετε την εικόνας σας. Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υποπροϊόντα του καρπού. Για παράδειγμα, μια μάσκα μαλλιών αβοκάντο μπορεί να λειτουργήσει σαν μαγεία, μετατρέποντας τις στεγνές, νεκρές κλειδαριές σας σε μια γυαλιστερή, λαμπερή και φανταχτερή χαίτη. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το ευπροσάρμοστο φρούτο όχι μόνο τρέφει τα μαλλιά σας, αλλά επίσης αποτρέπει την πιτυρίδα και αναζωογονεί τα μαλλιά. Είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τη θεραπεία της ξηροδερμίας και ωφελεί τα μαλλιά σας με τους ακόλουθους τρόπους.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε λιπαρά αμινοξέα επικαλύψτε τον άξονα των μαλλιών σας και βοηθήστε να διατηρήσει την υγρασία. Τα φυσικά έλαια στα φρούτα (ναι, το αβοκάντο είναι ένας καρπός) προσφέρουν τα μαλλιά σας με μακροχρόνια και βαθιά ενυδάτωση. Περιέχει βιταμίνες Α, Β6, D και Ε, καθώς και μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος που βοηθούν να θρέψει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό βοηθά επίσης στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των τριχών. Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε που βοηθά στην πρόληψη της βλάβης των τριχών από τις ελεύθερες ρίζες, πράγμα που βοηθά να κρατάτε τα μαλλιά σας υγιή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.




4 Μειωμένη αρτηριακή πίεση

Η καρδιά είναι ένας μυς που αντλεί αίμα σε όλο το σώμα. Φέρνει  αίμα με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου προς τους πνεύμονες, οι οποίοι αναπληρώνουν τα αναλώσιμα οξυγόνου. Η καρδιά στη συνέχεια αντλεί αίμα πλούσιο σε οξυγόνο γύρω από το σώμα για να τροφοδοτήσει τους μυς και τα κύτταρα. Αυτή η αντλία δημιουργεί πίεση. Εάν ένα άτομο έχει υψηλή αρτηριακή πίεση, αυτό σημαίνει ότι τα τοιχώματα των αρτηριών είναι συνεχώς κάτω από υπερβολική δύναμη. Οι ακριβείς αιτίες της υψηλής αρτηριακής πίεσης δεν είναι γνωστές, αλλά πολλά πράγματα μπορεί να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο, όπως: το κάπνισμα, το υπερβολικό βάρος ή η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, το υπερβολικό άλας στη διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (περισσότερο από 1 έως 2 ποτά την ημέρα), το άγχος, η μεγαλύτερη ηλικία, τα γονίδια δηλαδή το οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης, η χρόνια νεφρική νόσος, οι διαταραχές των επινεφριδίων και του θυρεοειδούς, και η αϋπνία .

Έτσι, αν θέλετε να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση, πρέπει να σταματήσετε τις κακές συνήθειες και να αρχίσετε την ισορροπημένη διατροφή. Η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση έως και 11 mm Hg εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Μία καλή επιλογή είναι να προσθέσετε αβοκάντο στη διατροφή σας.

 

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, η οποία βοηθά στη χαλάρωση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, ελαχιστοποιώντας έτσι την αρτηριακή πίεση. Τα μονοακόρεστα λίπη που υπάρχουν στα αβοκάντο μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την αρτηριακή πίεση μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες των καρπών θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στην πρόληψη της υπέρτασης, ιδιαίτερα σε πληθυσμούς που καταναλώνουν φυτικές ίνες κάτω από τα συνιστώμενα επίπεδα. Ένας αντιοξειδωτικός θησαυρός, τα αβοκάντο φορτώνονται σε βιταμίνη Α, Κ & Β και φυτικές ίνες. Η μελέτη, η οποία βασίστηκε σε μια Εθνική Έρευνα Εξέτασης για την Υγεία και τη Διατροφή (NHANES), διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές αβοκάντο είχαν μικρότερο μέσο βάρος (7,5 κιλά λιγότερα), μικρότερη μέση (1,6 ίντσες λιγότερο) και χαμηλότερο ΔΜΣ από τους μη καταναλωτές.

Η κατανάλωση αβοκάντο με σαλάτες ή σάλτσες αυξάνει σημαντικά τη βιοδιαθεσιμότητα των καροτενοειδών – μια άλλη ιδιότητα προώθησης της υγείας των καρπών. Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν σημαντικά επίπεδα τόσο βιταμινών C όσο και Ε – αντιοξειδωτικών βιταμινών που έχουν συνδεθεί με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης σε προηγούμενες μελέτες. Η πιο ολοκληρωμένη κλινική έρευνα για τα αβοκάντο βρίσκεται σε εξέλιξη για να διευρυνθεί σημαντικά η επιστημονική κατανόηση των αβοκάντο στην καρδιαγγειακή υγεία, τη διαχείριση του βάρους, τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος και την υγιεινή διαβίωση.

 

5 Αντίδοτο στο διαβήτη

Η δημοτικότητα των αβοκάντο έχει αυξηθεί. Ο κρεμώδης πράσινος καρπός είναι γεμάτος με βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και καρδιακά υγιή λίπη. Ενώ είναι υψηλά σε λιπαρά, είναι το καλό είδος λίπους που ωφελεί τους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2. Εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, η προσθήκη αβοκάντο στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να μειώσετε τη χοληστερόλη και να αυξήσετε την ευαισθησία στην ινσουλίνη.  Η απώλεια βάρους, ακόμη και λίγο, μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να μειώσει την πιθανότητα να αναπτύξετε σοβαρές επιπλοκές.

Τα υγιή λίπη που βρίσκονται στο αβοκάντο μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτος για περισσότερο χρόνο. Σε μια μελέτη, μετά την προσθήκη μισού αβοκάντο στα γεύματά τους, οι συμμετέχοντες είχαν 26% αύξηση στην ικανοποίηση του γεύματος και 40% μείωση της επιθυμίας να τρώνε περισσότερο. Όταν αισθάνεστε χορτάτοι  μετά τα γεύματα, είναι λιγότερο πιθανό να “τσιμπίσετε” ένα σνακ και να καταναλώσετε επιπλέον θερμίδες. Το υγιές λίπος στα αβοκάντο, που ονομάζεται μονοακόρεστο λίπος, μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα σας να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη αποτελεσματικότερα.

Τα καλά λιπαρά που περιέχει καθυστερούν την πέψη, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο το ζάχαρο στο αίμα, ενώ οι διαλυτές φυτικές ίνες του αβοκάντο σταθεροποιούν το επίπεδο ζαχάρου, ώστε να καταπολεμήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη.  Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μικρή επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition Journal αξιολόγησε τα αποτελέσματα της προσθήκης μισού αβοκάντο στο πρότυπο γεύμα υγιούς, υπέρβαρου ανθρώπου. Ανακάλυψαν ότι τα αβοκάντο δεν επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μέρος του τι κάνει τα αβοκάντο μια καλή επιλογή για τα άτομα με διαβήτη είναι ότι, αν και είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Πολλές άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ενδέχεται να επιδεινώσουν ακόμα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του μισού φρούτου καθημερινά θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα. Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη σε αρουραίους έδειξε ότι τα αβοκάντο βοηθούν στην αναστολή των κρίσιμων ενζύμων που σχετίζονται με τον διαβήτη τύπου 2. Το λάδι από αβοκάντο ανακαλύφθηκε επίσης για να αυξήσει την ευαισθησία της ινσουλίνης κατά 96% στους αρουραίους που κατανάλωσαν μια δίαιτα πλούσια σε σακχαρόζη.




6 Προλαμβάνει τον Καρκίνο

Τα αβοκάντο αποτελούνται από υψηλά επίπεδα φυτοχημικών, όπως τα καροτενοειδή που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου ενισχύοντας τον θάνατο των καρκινικών και προκαρκινικών κυττάρων. Το εκχύλισμα καροτενοειδών του αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στην αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων του προστάτη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συγκέντρωση καροτενοειδών στο αίμα σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνους του πεπτικού, όπως ο καρκίνος του παγκρέατος, του παχέος εντέρου και του οισοφάγου. Μια άλλη μελέτη αποκάλυψε ότι τα φυτοχημικά που υπάρχουν στα αβοκάντο, όπως η ξανθοφύλλη και η λουτεΐνη, ελαχιστοποιούν το οξειδωτικό στρες σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία πρώιμου σταδίου του καρκίνου του αυχένα και του κεφαλιού. Η γλουταθειόνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που είναι πλουσιότερο στα αβοκάντο από ότι στα περισσότερα φρούτα. Μια μελέτη έχει δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ υψηλών επιπέδων γλουταθειόνης και ελαχιστοποιημένου κινδύνου καρκίνου του στόματος.

Τα εκχυλίσματα αβοκάντο προκάλεσαν το θάνατο των καρκινικών κυττάρων από το στόμα. Αυτοί οι καρποί είναι θησαυροί για την γυναίκα καθώς, τα καροτενοειδή  και οι αντιμικροβιακές πρωτεΐνες, όπως η αμυντοσίνη που υπάρχει σε αυτούς, κατέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικής δράσης και μπορούν να βοηθήσουν στην διέγερση του θανάτου των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Μια μελέτη έδειξε ότι τα συνολικά καροτενοειδή στο αίμα συνδέονται με ελαχιστοποιημένο κίνδυνο καρκίνου, ιδιαίτερα σε γυναίκες που έχουν πυκνό ιστό μαστού. Το ελαϊκό οξύ, το πρωτογενές λίπος στα αβοκάντο προσφέρει και αυτό σημαντική προστασία από τον καρκίνο του μαστού. Οι γυναίκες που τρώνε μια δίαιτα πλούσια σε ελαϊκό οξύ έχουν δείξει μειωμένα ποσοστά καρκίνου του μαστού. Το ελαϊκό οξύ βρίσκεται επίσης σε ελιές, ελαιόλαδο, καρύδια, αμύγδαλα και κουκουνάρια.

Τα φυτοχημικά που απαριθμούνται παραπάνω απορροφώνται καλύτερα με την παρουσία υγιεινών λιπών και ελαίων. Ως εκ τούτου, το ελαϊκό οξύ στα αβοκάντο όχι μόνο βοηθά το σώμα να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει τα αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν και στο ίδιο το αβοκάντο αλλά συμβάλλει στην απορρόφηση των φυτοχημικών που περιέχονται σε άλλα φρούτα και λαχανικά που καταναλώνονται στο ίδιο γεύμα. Ο σχεδιασμός της φύσης εξασφαλίζει τη βέλτιστη χρήση των θρεπτικών ουσιών. Ο μέσος όρος αβοκάντο περιέχει μόνο 12,5 mg λίπους και 235 θερμίδες. Τα αβοκάντο δεν πρέπει να θεωρούνται τρόφιμα πάχυνσης όταν καταναλώνονται ως μέρος ενός υγιεινού γεύματος. Ένα φλιτζάνι Avocados περιέχει επίσης το 30% της ημερήσιας πρόσληψης ινών σας, καθώς και σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Κ, καλίου, φυλλικού οξέος και βιταμίνης Β6, όλες σημαντικές για την κανονική λειτουργία των υγιεινών κυττάρων και την πρόληψη του καρκίνου.

Προσθέτοντας ένα αβοκάντο στη διατροφή σας πολλές φορές κάθε εβδομάδα θα εισπράττετε μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών ουσιών που έχουν συναρπαστικές ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου.  Επιπλέον, μια νέα έρευνα αποκάλυψε, ότι τα λιπαρά από το συγκεκριμένο φρούτο μπορούν να καταπολεμήσουν τη μυελοειδή λευχαιμία, μια σπάνια και θανατηφόρα μορφή καρκίνου. Μόρια λίπους του αβοκάντο αντιμετωπίζουν τα βλαστικά κύτταρα της λευχαιμίας, τα οποία αποτελούν τη «ρίζα» της ασθένειας αυτής, καθώς μεγαλώνουν σε μη φυσιολογικά κύτταρα του αίματος, αναφέρουν ερευνητές από τον Καναδά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν λίγα φάρμακα που μπορούν να «χτυπήσουν» τα βλαστικά κύτταρα της λευχαιμίας. Υπό το φως των νέων αυτών ευρημάτων, οι ερευνητές ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα φάρμακο με βάση το αβοκάντο, το οποίο –όπως λένε- θα μπορούσε μια μέρα να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής και την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από αυτή τη μορφή καρκίνου.

7 Θεραπεύει τα αρθριτικά

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή ασθένεια που επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών και γεωγραφικής θέσης. Μάλιστα μετά τα 80 έτη, το 80% του πληθυσμού εμφανίζει αλλοιώσεις, τουλάχιστον σε μια άρθρωση.  Η Αρθρίτιδα ή «ρευματισμοί», όπως συνηθίζουμε να λέμε, είναι μια προοδευτική αλλοίωση και φλεγμονή των χόνδρων των αρθρώσεων.  Χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως πόνο, οίδημα, δυσκαμψία και ερυθρότητα στις αρθρώσεις των ασθενών. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει υπερβολική βλάβη στο χόνδρο των οστών και των αρθρώσεων, οδηγώντας έτσι σε θεραπεία αντικατάστασης άρθρωσης. Τέτοιες θεραπείες δεν είναι μόνο δαπανηρές, αλλά και προκαλούν σοβαρά ψυχικά και σωματικά προβλήματα στους ασθενείς. Έτσι, η χρήση εναλλακτικών επιλογών θεραπείας έχει γίνει αρκετά συνηθισμένη στους ασθενείς με αρθρίτιδα. Αυτές περιλαμβάνουν βοτανοθεραπεία, διάφορες ασκήσεις, μασάζ, φυσιοθεραπεία, τροποποιήσεις διατροφής ή ομοιοπαθητική. Το πιο εύκολο και ασφαλέστερο από όλα αυτά τα φάρμακα είναι αυτό που περιλαμβάνει φυσικά τρόφιμα όπως το αβοκάντο. Το αβοκάντο έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της υπερτροφής.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, το εκχύλισμα σπόρων αβοκάντο φαίνεται να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, με τους ερευνητές να τονίζουν ότι υπάρχουν βιοδραστικές ενώσεις με αντιφλεγμονώδη δράση στο αβοκάντο. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Επιπλέον τα αβοκάντο αποτελεί καλή πηγή μαγνησίου, που βοηθά στη δομή των οστών και τη λειτουργία των μυών. Το βόριο είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο, που περιέχεται στα αβοκάντο. Θεωρείται ότι επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αφομοιώνει άλλα μέταλλα, όπως το μαγνήσιο και ο φώσφορος, ενώ έρευνες αναφέρουν ότι μπορεί επίσης να βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας. Οι περισσότερες από τις μελέτες που διεξήχθησαν σχετικά με το αβοκάντο σχετικά με την αρθρίτιδα έγιναν με τη χρήση ασαπωνοποιημένων αβοκάντο-σόγιας (ASU).

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα έχουν θετικές επιδράσεις στις επιπλοκές της αρθρίτιδας, όπως ο πόνος, η δυσκαμψία και η φλεγμονή. Τα αβοκάντο περιέχουν βιταμίνες Ε, C, ψευδάργυρο και σελήνιο. Μπορεί τα αβοκάντο να μη σας θεραπεύουν όταν ήδη υποφέρετε από κάποια πάθηση στις αρθρώσεις  όπως είναι η οστεοπόρωση, είναι ωστόσο ιδιαίτερα ωφέλιμες για την υγεία σας μιας και ενισχύουν την προστασία του οργανισμού ενάντια στις φλεγμονές. Άλλωστε η αρθρίτιδα δεν θεραπεύεται εντελώς. Είναι μια ασθένεια που μπορούμε μόνο να την ελέγχουμε και να την καθυστερούμε. Στόχος μας λοιπόν, είναι πρωταρχικά να μειωθούν τα επώδυνα συμπτώματα της πάθησης και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των αρθρώσεων ώστε να επιβραδύνουμε την εξέλιξή της πάθησης κάτι που επιτυγχάνεται με την κατανάλωση των αβοκάντο.

 

 

8 Ένα αβοκάντο την ημέρα… τον καρδιολόγο κάνει πέρα

Τα αβοκάντο είναι ένας από τους λίγους καρπούς που περιέχει υγιεινό λίπος. Μια μερίδα 50 γρ. (Ή ένα τέταρτο ενός αβοκάντο) περιέχει μόλις 6 γραμμάρια συνολικού λίπους, που είναι περίπου το ίδιο με το λίπος που περιέχεται σε ένα κουταλάκι του γλυκού λαδιού μαγειρέματος. Τα αβοκάντο είναι ιδιαίτερα πλούσια σε υγιή μονοακόρεστα λίπη. Μια υγιεινή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά, όπως το αβοκάντο, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς.  Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε με αρουραίους έδειξε ότι μια δίαιτα πλούσια σε αβοκάντο ενίσχυσε δείκτες της καρδιακής νόσου, όπως η αύξηση της HDL χοληστερόλης και η μείωση των τριγλυκεριδίων σε μια περίοδο πέντε εβδομάδων.

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε πολυφαινόλες που βοηθούν στον έλεγχο των καρδιακών παθήσεων αναστρέφοντας την οξεία και τη χρόνια φλεγμονή. Η βήτα-σιτοστερόλη είναι χοληστερόλη που βασίζεται σε φυτά και είναι παρούσα σε υψηλά επίπεδα σε αβοκάντο. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Τα αβοκάντο έχουν επίσης βιταμίνες Ε και C. Μια μελέτη αποκάλυψε ότι ένα μείγμα βιταμινών Ε και C οδήγησε στη σκλήρυνση των αρτηριών σε άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Επιπλέον, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Β φυλλικού οξέος που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης στο αίμα, που αποτελεί πρόβλεψη καρδιακής νόσου.

Εάν θέλετε να προωθήσετε την υγεία της καρδιάς σας, έρευνες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει. Οι ερευνητές υποβάλλουν 45 συμμετέχοντες , υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, σε τρεις κατηγορίες δίαιτας που μειώνουν τη χοληστερόλη για πέντε εβδομάδες: δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, δίαιτα μέτριας περιεκτικότητας σε λιπαρά και δίαιτα αβοκάντο. Η διατροφή μέτριας περιεκτικότητας σε λιπαρά και η διατροφή αβοκάντο ήταν παρόμοιες με τον τύπο και την ποσότητα του λίπους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο ημερησίως στη διατροφή αβοκάντο είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα οφέλη από την καρδιαγγειακή νόσος σε σχέση με τις δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή μέτριας περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Η διατροφή αβοκάντο προσέφερε οφέλη πέρα ​​από την υγιεινή περιεκτικότητα σε λίπος, οδηγώντας σε μειώσεις πολλών παραγόντων που συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή νόσο, ιδιαίτερα μέσω της μείωσης των επιπέδων της LDL και της αύξησης των επιπέδων HDL. Τα πρόσθετα οφέλη από τη διατροφή με αβοκάντο μπορεί να οφείλονται στη φυτοστερόλη (μια ομάδα ενώσεων που βρίσκονται σε φυτικές τροφές που βρέθηκαν να βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης) και στην περιεκτικότητα των αβοκάντο σε ίνες. Για μια ακόμη φορά, ένα ολόκληρο φαγητό προσδίδει οφέλη πέραν των μεμονωμένων συστατικών του. Έτσι, μπορείς να απολαμβάνεις την γεύση του αβοκάντο τόσο εσύ όσο και η καρδιά σου! Το αβοκάντο είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσιο και σε κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε κάλιο και φτωχών σε νάτριο (αλάτι) συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης και εγκεφαλικού. Η ευεργετική δράση του αβοκάντο στο καρδιαγγεια­κό σύστημα ενισχύεται και από το γεγονός ότι περιέχει φυλλικό οξύ και βιταμίνη Ε, τα οποία έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών νοσημάτων.




9 Δρουν σαν αφροδισιακά

Οι Αζτέκοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τη σχέση μεταξύ σεξ και αβοκάντο. Οι Αζτέκοι ονόμαζαν το αβοκάντο ahuacuatl, ή «δέντρο όρχεων». Πίστευαν ότι ο καρπός που κρέμεται σε ζεύγη από το δέντρο, έμοιαζε με όρχεις. Απλά κοιτάζοντας το σχήμα του αβοκάντο, θα δείτε το λόγο για τον οποίο συνδέθηκε με τη σεξουαλικότητα. Επίσης, τον 16ο αιώνα, καθολικοί ιερείς στο Μεξικό, απαγόρευσαν την κατανάλωση αβοκάντο, λόγω της εμφανούς σεξουαλικής εικόνας τους.   Εκατοντάδες χρόνια αργότερα, η επιστήμη πίσω από τα συστατικά τους έδειξε τα ένστικτά τους σωστά.

Τα αβοκάντο έχουν χρησιμοποιηθεί για γενιές, αλλά μόλις πρόσφατα έχουν εκτεθεί τα αληθινά χρώματα τους. Τα ισχυρά συστατικά που κάνουν τα αβοκάντο ένα αφροδισιακό βρίσκονται στα θρεπτικά συστατικά τους. Η βιταμίνη Ε, η βήτα καροτίνη και το μαγνήσιο είναι όλα παρόντα, και το καθένα αντιπροσωπεύει αυξημένη σεξουαλική διαταραχή. Ειδικά η βιταμίνη Ε αναφέρεται συχνά ως διεγερτική οικειότητα. Πέρα από αυτό, τα περισσότερα άτομα δεν συνειδητοποιούν ότι τα αβοκάντο έχουν περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες. μια άλλη δύναμη στον τομέα της συνουσίας.

Η αλήθεια είναι ότι οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική μας ζωή, αφού μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες, την εγκεφαλική λειτουργία, αλλά και τα επίπεδα ενέργειας και στρες του οργανισμού. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, βιταμίνη Β6 και κάλιο, πράγμα που το καθιστά αφροδισιακό. Οι περισσότεροι δεν συσχετίζουν αισθησιακές πράξεις με το να μοιράζονται ένα αβοκάντο, ωστόσο αυτοί που το έχουν δοκιμάσει αναθεώρησαν σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

Η άνοδος της δημοτικότητας, ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια, κατέληξε πραγματικά στο πόσο καταλύτης  είναι τα συστατικά του αβοκάντο στη σεξουαλική επιθυμία. Αρκετές αφροδισιακές τροφές εμφανίζουν μόνο ένα ή δύο συμβολικά συστατικά που προκαλούν ηλεκτρική ενέργεια. Το γεγονός ότι τα αβοκάντο έχει πού περισσότερα, καθιστά εύκολο να καταλάβουμε γιατί έχουν ληφθεί για σεξουαλικούς σκοπούς.  Θεωρείται ότι η κατανάλωσή τους οδηγεί σε αντοχή και  γρηγορότερους χρόνους ανάκαμψης.

 

10 Ενίσχυση της λειτουργίας του ήπατος

Το ήπαρ είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό σας όργανο. Αυτό το ζωτικό όργανο εκτελεί μια πληθώρα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής των τροφίμων σε ενέργεια, την παραγωγή χολής για την πέψη και την απομάκρυνση των αποβλήτων και των δηλητηρίων από την κυκλοφορία του αίματος. Προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη λειτουργία του ήπατος, η κατανάλωση υγιεινού φαγητού είναι υψίστης σημασίας. Ένα υγιές φρούτο που είναι καλό για το συκώτι σας είναι το αβοκάντο. Περιέχει θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στη λειτουργία του ήπατος και ενισχύουν τη συνολική υγεία του ήπατος.

Η λιπώδης ηπατική νόσο χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα λίπους στα κύτταρα του ήπατος, που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή του ήπατος και σκλήρυνση. Αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας, που μπορούν να σας βοηθήσουν να υποστηρίξετε την υγεία του ήπατός σας και να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις των όποιων «υπερβολών» κάνετε. Πιο συγκεκριμένα η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών με μονοακόρεστα λιπαρά , όπως τα λαχανικά και μερικά φρούτα, αντί για τα τσιπς και τα γλυκά σνακ, μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο ήπαρ, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων με μη αλκοολική λιπαρή ηπατική νόσο.

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και περιέχουν περίπου 22,5 γραμμάρια λίπους ανά μέσο φρούτο. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του λίπους είναι το μονοακόρεστο λίπος, γνωστό ως “καλό λίπος”. Η κατανάλωση μονοακόρεστου λίπους βοηθά στη μείωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας ή της «κακής χοληστερόλης» και στην αύξηση των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας, γνωστών ως «καλής χοληστερόλης». Η καλή χοληστερόλη βοηθά στον καθαρισμό του αίματος και των αρτηριακών τοιχωμάτων με την εκτροπή της κακής χοληστερόλης στο ήπαρ. Το ήπαρ λειτουργεί για να σπάσει και να αφαιρέσει αυτά τα λίπη. Το αβοκάντο παρέχει πάνω από 20 μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές θρεπτικές ουσίες.

Μερικές από τις πιο σημαντικές βιταμίνες σε ένα αβοκάντο είναι η βιταμίνη Β6, το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C. Οι βιταμίνες Β, όπως η βιταμίνη Β6 και το φυλλικό οξύ, υποστηρίζουν τη συνολική υγεία του ήπατος και βοηθούν στη διάσπαση των λιπών. Επιπλέον, η ανεπάρκεια του φολικού οξέος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος. Άλλες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής του ήπατος και των ουλών σε παιδιά με λιπώδη ηπατική νόσο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Columbia. Παρομοίως, η βιταμίνη C βοηθά στην έκπλυση λιπών από το συκώτι σας, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κίρρωσης.  Το συκώτι σας είναι ένα εκπληκτικό όργανο και είναι εκπληκτικά αποτελεσματικό στο να αναγεννάτε. Υποστηρίξτε το τρώγοντας φρέσκα, φυσικά τρόφιμα και αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπου είναι δυνατόν. Το πόσιμο άφθονο νερό και η ελαχιστοποίηση της πρόσληψης τοξικών χημικών ουσιών θα κρατήσει το ήπαρ σας υγιές.
Πηγή: flashposts



Check Also

Ο Γιατρός της Πείνας, παραδοσιακό ψητοπωλείο..

Βγαίνουμε, διασκεδάζουμε και μετά; Όχι, δεν ήρθε ο έρωτας, ήρθε μια πείνα. Εκεί επεμβαίνει ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *