Αρχική / --ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ / Σε πόσο χρόνο «σβήνει» η καλοκαιρινή ξεγνοιασιά;


Σε πόσο χρόνο «σβήνει» η καλοκαιρινή ξεγνοιασιά;

Πόσο γρήγορα ξεχνάμε τις καλοκαιρινές χαρές; Μόλις τρεις μέρες χρειάζονται για να φύγουν τα ευχάριστα συναισθήματα που βιώνουμε στις διακοπές, λένε οι ειδικοί. Και μέσα σε τρεις εβδομάδες ξεχνάμε τι θα πει καλοκαιρινή ξεγνοιασιά.

THES
Αυτό οφείλεται στο «σύνδρομο του στρες μετά τις διακοπές», το οποίο δημιουργεί κακή διάθεση και ψυχοσωματικές διαταραχές (μελαγχολία, αίσθημα αδυναμίας, κούραση, άγχος, εκνευρισμό, κακή διάθεση, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους κ.ά.) και ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.
Από την χαρά στο άγχος
Γιατί συμβαίνει αυτό; Απλό. Από την ευχάριστη ζωή των διακοπών επιστρέφουμε σε μια πιεστική πραγματικότητα, με λιγότερα παιχνίδια και διασκέδαση και περισσότερες καθημερινές υποχρεώσεις. Το κυριότερο, επιστρέφουμε στην εργασία μας (όσοι δηλαδή έχουν ακόμα…), όπου συνήθως μας περιμένει άγχος και ένα φορτωμένο πρόγραμμα.
Δεν θα σκάσουμε κιόλας
Η επανένταξη στην καθημερινότητα είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά δεν θα σκάσουμε κιόλας. Κυρίως μην ακούς αυτές τις τετριμμένες εκφράσεις ότι «τα καλά κρατάνε λίγο», γιατί τα καλά συνεχίζονται ακόμα και όταν υπάρχει αλλαγή σκηνικού. Από σένα εξαρτάται να χαίρεσαι την κάθε μέρα και να κάνεις όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα. Όσο μπορείς, να βγαίνεις έξω από το σπίτι, να έρχεσαι σε επαφή με τη φύση, να βρεις ασχολίες που θα γεμίσουν ευχάριστα τον χρόνο σου.
Να μάθεις να αγαπάς τη ζωή, όπου και αν βρίσκεσαι, ό, τι και αν κάνεις. Αυτά φυσικά τα διάβασα κάπου γιατί αν θέλετε να είμαι ειλικρινής εγώ και δεν σβήνω την καλοκαιρινή ξεγνοιασια, και έχω μια στεναχώρια που τελειώσανε οι διακοπές, και δεν γουστάρω με τίποτα να γυρίσω στη δουλειά μου και ναι, δεν χάνω ευκαιρία να το …σκάσω έστω και για λίγο. Και ναι, με πιάνει και ψυχοσωματικές διαταραχές………

Check Also

Γιατί μας αρέσει να στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο….

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί με αυτά όλα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *