Αρχική / ----------SLIDER / Πώς θα διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί


Πώς θα διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί

Δεν είναι πολύ απογοητευτικό να αντικρίζεις ένα μπαγιάτικο και πόσο μάλλον ένα μουχλιασμένο ψωμί; Ιδιαίτερα, αν εκείνη τη στιγμή είναι που θέλεις να φας λίγο με το φαγητό ή ακόμη χειρότερα να σερβίρεις την οικογένεια; Αφήστε που είναι και θλιβερό να πετάμε το ψωμί… Γι’ αυτό, θυμηθείτε να κάνετε μία απλή κίνηση! Να το παγώνετε στην κατάψυξη! Ακολουθήστε τις απλές κινήσεις για φρέσκο ψωμί κάθε μέρα και για οικονομία.

Πώς θα διατηρήσετε ολόφρεσκο το ψωμί σας; Οι κινήσεις είναι πολύ απλές: Κόψτε τη φρατζόλα ή το καρβελάκι σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα δισκάκι (που να χωράει στην κατάψυξη), αφού το στρώσετε με αντικολλητικό χαρτί. Το αντικολλητικό χαρτί αποτρέπει την ψίχα του ψωμιού να υγρανθεί από το πάγωμα. Αφήστε χώρο ανάμεσά στις φέτες για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Μόλις οι φέτες ψωμιού παγώσουν τις μοιράζετε ανάλογα με τη χρήση που κάνετε σε πλαστικά σακουλάκια τροφίμων, τις κλείνετε όσο πιο αεροστεγώς μπορείτε και τις ξαναβάζετε στην κατάψυξη.
Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά μπορείτε να βγάζετε τόση ποσότητα όση πρόκειται να καταναλώσετε. Ακριβώς επειδή το ψωμί είναι κομμένο σε φέτες το ξεπάγωμα γίνεται πολύ γρήγορα, απλώς σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά μπορείτε και να τις βάλετε και κατευθείαν στην τοστιέρα.

Η υφή του ψωμιού είναι τόσο φρέσκια σαν να το είχατε αγοράσει αυθημερόν και διατηρείται εξίσου καλά για 1-2 ημέρες αφ’ ότου το ξεπαγώσετε. Μάλιστα, αν το αφήσετε στην κατάψυξη, διατηρείται φρέσκο για τουλάχιστον έξι μήνες!

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js