Αρχική / --Ροή θεμάτων / Κλειστοί πόροι: Πώς θα τους αντιμετωπίσετε;
face massage


Κλειστοί πόροι: Πώς θα τους αντιμετωπίσετε;

Μία λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς ίχνος μακιγιάζ μπορεί να είναι κάτι που κάθε γυναίκα ποθεί, ωστόσο οι κηλίδες και οι κλειστοί πόροι είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες από εμάς.

Οι εξελίξεις στη φροντίδα του δέρματος συμβάλλουν στη συρρίκνωση και στην κάλυψη των κλειστών πόρων. Η τέλεια επιδερμίδα δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη όσο είναι σήμερα.
Ωστόσο, για να αντιμετωπίσει κανείς τους κλειστούς πόρους, είναι πολύ σημαντικό να μάθει τι τους προκαλεί. Η λιπαρότητα ή μια λιπαρή κρέμα, το σμήγμα, που συμβάλλει στην λίπανση της επιδερμίδας και των μαλλιών σας- έτσι δεν το αφήνει να στεγνώσει, ενώ παράλληλα το προστατεύει από την περιβαλλοντική φθορά- είναι οι κυριότερες αιτίες. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν η βρωμιά, το λάδι, ο ιδρώτας και τα νεκρά κύτταρα παγιδεύονται μέσα στους πόρους σας και η επιδερμίδα σας συνεχίζει να παράγει σμήγμα, με αποτέλεσμα οι πόροι να συμφορούνται.Τι μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε αυτό το φαινόμενο;
Η ελαχιστοποίηση των πόρων μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία- μην περιμένετε θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια καθαρή επιδερμίδα είναι να ακολουθείτε μια καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ρύπων από την επιδερμίδα. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι εκτός από τον καθαρισμό και την ενυδάτωση, ένα βήμα –κλειδί είναι η απολέπιση, για την βελτίωση του προβλήματος.
Δοκιμάστε προϊόντα που περιέχουν ενεργό άνθρακα ή σαλικυλικό οξύ: το πρώτο λειτουργεί σαν μαγνήτης και απορροφά τη βρωμιά και το λάδι, που κολλάνε στον άνθρακα και φεύγουν όταν ξεβγάζετε το πρόσωπό σας. Το σαλικυλικό οξύ, είναι γνωστό για την ικανότητά του να διεισδύει βαθιά στους πόρους. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ανακουφίζουν και μειώνουν την ερυθρότητα.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό προϊόν στη μάχη κατά των φραγμένων πόρων είναι ένα καλό make-up, τα primer που μειώνουν τους πόρους και οι κρέμες που χαρίζουν ματ όψη στην επιδερμίδα, γεμίζοντας τις λεπτές γραμμές ή τις μικρές ατέλειες της επιδερμίδας.

Check Also

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τα Χριστούγεννα……

Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *