Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Θες το παιδί να αγαπά τις οικογενειακές επισκέψεις;


Θες το παιδί να αγαπά τις οικογενειακές επισκέψεις;

9. EPISKEPSEIS

Οι οικογενειακές επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς μπορεί να είναι ευχάριστες για τα ενήλικα μέλη της οικογένειας, αλλά τα μικρά παιδιά δεν συμμερίζονται συχνά την ίδια άποψη. Αν θες να μπορείτε να διασκεδάζετε όλοι σε γιορτές, γενέθλια και επετείους, τότε καλύτερα να βοηθήσεις το παιδί σου να αγαπήσει από νωρίς τις οικογενειακές επισκέψεις. Έτσι, δε θα φοβάσαι κάθε φορά ότι θα επιστρέψετε πίσω νωρίς ή ότι αντί για διασκέδαση σε περιμένουν γκρίνια, κλάματα και μία φωνούλα που επαναλαμβάνει διαρκώς «πότε θα φύγουμε μαμά;».

Τι μπορείς να κάνεις για να πάνε καλά οι οικογενειακές επισκέψεις
•Προτού ξεκινήσεις για την επίσκεψη σε φίλους ή ή σε σπίτι συγγενών που το παιδί σου δεν γνωρίζει καλά μπορείς να ξεκινήσεις νωρίτερα μια μικρή προετοιμασία. Μπορείς να συζητήσεις με το παιδί, να του μιλήσεις για τους ανθρώπους που σας περιμένουν και να του υπενθυμίσεις διακριτικά και χωρίς πίεση τους μικρούς κανόνες ευγένειας και καλής συμπεριφοράς που γνωρίζει.
•Μπορείτε να ξεφυλλίσετε μαζί με το παιδί ένα άλμπουμ με φωτογραφίες όπου θα δει τους φίλους και τους συγγενείς ώστε να μην του είναι εντελώς άγνωστοι.
•Στις οικογενειακές επισκέψεις είναι περισσότερες οι πιθανότητες να περάσει καλά και το μικρό σου αν στο σπίτι που είστε καλεσμένοι υπάρχουν παιδιά, αφού τότε σιγά σιγά μπορεί να ξεχαστεί και να παίξει στο παιδικό δωμάτιο.
•Αν ωστόσο ξέρεις πως θα υπάρχουν μόνο ενήλικες μια καλή ιδέα είναι να πάρεις μαζί σου ένα δυο παιχνίδια του παιδιού ώστε να μπορέσει και να απασχοληθεί για λίγο.
•Καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη να μειώσεις τη διάρκεια της επίσκεψης σε φίλους ή συγγενείς με τους οποίους το παιδί δεν έχει μεγάλη οικειότητα, ώστε να μην αρχίσει το μικρό σου τη γκρίνια και τις αταξίες.
•Είναι πολύ πιθανό ένα μικρό παιδί να νιώθει ανασφάλεια μπροστά σε τόσους άγνωστους και να προτιμά να κάθεται κοντά σου. Αυτό δεν είναι τραγικό και συμβαίνει πολύ συχνά. Απόφυγε να δώσεις έμφαση στο γεγονός και κράτα το παιδί κοντά σου για όσο νιώθει την ανάγκη.
Ποιος έχει περισσότερο άγχος;
Όταν πρόκειται για οικογενειακές επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς προσπάθησε να αποβάλεις το άγχος σου για το πώς θα εξελιχθεί η επίσκεψη γιατί είναι… άκρως μεταδοτικό για το παιδί σου. Θυμήσου πως το νηπιάκι σου δεν μπορεί να γίνει πιο κοινωνικό, πιο ομιλητικό ή πιο υπάκουο ξαφνικά και επειδή θα βρεθεί σε ξένο σπίτι, ούτε και θα πρέπει να το πιέσεις. Να είσαι σίγουρη πως σιγά σιγά, μεγαλώνοντας, θα αναπτύξει περισσότερο την κοινωνικότητά του και θα είναι πιο φιλικό και δεκτικό ακόμη και σε ένα περιβάλλον που θα του είναι άγνωστο.
Τα παιδιά μιμούνται!
Τα παιδιά μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους. Χαιρέτισε με χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά τους οικοδεσπότες σου. Δείχνοντας και με πράξεις τη χαρά σου που τους βλέπεις βοηθάς το μικρό σου να αισθανθεί καλύτερα και να τους «ανοιχτεί» πιο γρήγορα.
Πηγή :mamamia

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js