Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Fashion transitions : Η μετάβαση στην κανονικότητα


Fashion transitions : Η μετάβαση στην κανονικότητα

PAPAPA

Μετά από μια μακρά περίοδο υποσιτισμού και αδυναμίας, ήρθε ο καιρός για τα υγιή πρότυπα.
Πριν λίγο καιρο βλέπαμε να πρωταγωνιστούν στις διαφημιστικές καμπάνιες των μεγάλων οίκων αλλά και στα εξώφυλλα και editorials μόδας των περιοδικών, super models με αναλογίες ασύλληπτες για τις περισσότερες γυναίκες. Η λεγόμενη δικτατορία της μόδας δεν θα άφηνε καμία κοπέλα να κάνει καριέρα αν δεν είχε ύψος τουλάχιστον 1.77, ζυγίζοντας λιγότερο από 53 κιλά. Η δεκαετία του 90, η χρυσή δεκαετία των top models έρχεται για να επιβεβαιώσει την αυστηρότητα στα κριτήρια επιλογής, του τι είναι όμορφο, για να μπαίνει στα περιοδικά.

Στο τέλος όμως του 2009 και με την παγκόσμια οικονομική κρίση να απλώνεται σιγά – σιγά σε όλο και περισσότερες χώρες στον πλανήτη, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Γιατί, θα αναρωτηθείτε. Για έναν απλούστατο λόγο. Οι εταιρίες, τα περιοδικά, οι μεγάλες αλυσίδες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια απλούστατη μαθηματική εξίσωση. Μόδα = εμπόριο. Όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζούσαν κάτω από ένα ασταμάτητο άγχος για την δουλειά τους, τα οικονομικά τους, τα οικογενειακά τους, τη ζωή τους γενικότερα, το να τους προσθέτεις άλλο ένα, το άγχος την προσέγγισης μιας τέλειας εικόνας, είναι too much. Έτσι λοιπόν αρχίζεις και εμφανίζεις εικόνες, που είναι πιο οικίες στο μέσο καταναλωτή, εικόνες με τις οποίες μπορεί να ταυτιστεί και κατά συνέπεια να αγοράσει πολύ ευκολότερα το προϊόν. Αυτομάτως μεγαλώνεις (κατά πολύ) το αγοραστικό σου κοινό.
FOTO 2
FOTO-1

Πρώτη αλλαγή που παρατηρήθηκε είναι η εμφάνιση των over aged μοντέλων σε editorials και διαφημιστικές καμπάνιες. Η 62 χρονη Jacky O’Shaughnessy πρωταγωνίστησε στην καμπάνια της  American Apparel το 2012, η 65χρονη Linda Rodin «έκλεισε» το lookbook της Τhe Row των αδελφών Οlsen, είδαμε την 82χρονη Jacqueline “Tajah” Murdock σε όλα τα περιοδικά να φορά και να διαφημίζει τον οίκο Lanvin και τώρα
FOTO 3
3FOTO

τελευταία η 86χρονη Daphne Selfe πρωταγωνιστεί στο lookbook της capsule collection των &Other Stories σε συνεργασία με την Vans.
Δεν είναι όμως μόνο τα over aged μοντέλα αυτά που έφεραν την αλλαγή. Μετά από μια μακρά περίοδο υποσιτισμού και αδυναμίας, ήρθε ο καιρός για τα υγιή πρότυπα.
FOTO 4
4-FOTO

Μοντέλα σαν την Candice Huffine, την Ashley Graham και την Robyn Lawley κάνουν τα super models των 90’s και τα waifs της grunge περιόδου να μοιάζουν σαν μια μικρή παρένθεση και ποζάρουν “γεμάτες” αυτοπεποίθηση μπροστά στον φωτογραφικό φακό πρεσβεύοντας κυρίως αυτό που μας συγκινεί όλους : την οικεία κανονικότητα.
Πηγή :klikrecords

 

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js