Αρχική / ----SLIDER / Reina Queens Ανατολίτικο σαλόνι ομορφιάς…


Reina Queens Ανατολίτικο σαλόνι ομορφιάς…

Το Reina Queens ιδρύθηκε πρόσφατα στην Ελευσίνα, φέρνοντας στη χώρα μας το πρώτο σαλόνι ομορφιάς, με την Ανατολίτικη έννοια. Κομμωτήριο, ινστιτούτο αισθητικής, περιποίηση νυχιών & δέρματος, αλλά και πώληση ρούχων και αξεσουάρ , σε μόλις ένα χώρο, όπου κάθε γυναίκα χαλαρώνει, ομορφαίνει, ανανεώνεται.

Με έδρα το Ντουμπάι και την Ρένα Δημητρίου στο τιμόνι, το σαλόνι ομορφιάς έγινε πολύ δημοφιλές στην Ανατολή και πλέον, μας περιμένει να το γνωρίσουμε, εδώ, στην πατρίδα της ιδιοκτήτριας. Θελήσαμε να μιλήσουμε μαζί της και να μάθουμε τις διαφορές μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολίτισσας γυναίκας, σε ότι αφορά στην ομορφιά. Μας περίμεναν εκπλήξεις…– Ξεκινήσατε απ’ το Ντουμπάι και ξέρω πως έχετε μια υπερεπιτυχημένη επιχείρηση εκεί, το δημοφιλές Oreina Beauty home. Ποια είναι η συμπεριφορά της Ανατολίτισσας γυναίκας απέναντι στην ομορφιά και ποιες οι διαφορές της με την Δυτική;

-Στην Ανατολή περιποιούνται πολύ τον εαυτό τους. Η διαφορά είναι μία. Εκεί, δεν υπάρχει στόχος. Εννοώ πως η Δυτική, μέσα σε όλες τις δραστηριότητες που έχει καθημερινά, ψιλοξεχνιέται και ίσως αδιαφορεί, αλλά θα φροντίσει την ομορφιά της αν πχ έχει να πάει σε ένα γάμο ή σε μία έξοδο όπου θέλει να είναι περιποιημένη. Αντίθετα η Ανατολίτισσα  θεωρεί πως η ομορφιά ανήκει στη γυναίκα. Θα ξυπνήσει νωρίτερα και θα κάνει την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, στο πρόσωπο και στο σώμα σαν μέρος της καθημερινότητάς της. Και με μεγάλη ευχαρίστηση!

– Ανοίξατε πρόσφατα το πρώτο σαλόνι ομορφιάς της χώρας, όπου σε μόλις ένα χώρο μπορεί κάθε γυναίκα να βρει κομμωτήριο, ινστιτούτο αισθητικής, νύχια, ρούχα, αξεσουάρ, αραβικά αρώματα και να ανανεωθεί απ την κορφή ως τα νύχια. Έτσι συνηθίζεται εκεί;– Ναι. Όλα τα αντίστοιχα μαγαζιά είναι έτσι ακριβώς. Είναι ένας γυναικείος χώρος, αφού στην Ανατολή πιστεύουν πως η ομορφιά ανήκει αποκλειστικά στη γυναίκα. Η γυναίκα της Ανατολής θα σε σταματήσει στο δρόμο για να σου κάνει ένα κομπλιμέντο για το ρούχο σου ή να σε ρωτήσει από πού πήρες την τσάντα σου. Ήθελα οι Ελληνίδες να γνωρίσουν και αυτό το στυλ, σαν πολιτιστική ανταλλαγή ας πούμε.

 

– Πώς βρεθήκατε εκεί;

– Χα!  Ξεκίνησα ως στρατιωτικός…

– Πώς είπατε;;;

– Ναι.20 ολόκληρα χρόνια παρακαλώ στον Ελληνικό στρατό!Παράλληλα βεβαίως είχα και επαγγελματική επαφή με την μόδα και την ομορφιά. Κάποια στιγμή παραιτήθηκα από το στρατό, αφού μου δόθηκε μια καλή ευκαιρία για εργασία στην βασιλική οικογένεια ενός εμιράτου σαν manager director. Εννοείται πως γνώριζα ήδη τη γλώσσα. Είχα φίλους σχεδιαστές μόδας, σπούδασα εκεί, το ένα έφερε το άλλο και κάποια στιγμή βρέθηκα ν’ ασχολούμαι αποκλειστικά μ αυτό που αγαπώ.

 

Μότο σας είναι πως η αυτοπεποίθηση και η ομορφιά πάνε μαζί. Πιστεύετε πως λείπει η αυτοπεποίθηση απ’ τις γυναίκες;

– Ναι. Και οφείλεται αποκλειστικά στο φόβο του ρίσκου. Φοβόμαστε να προχωρήσουμε. Μένουμε σε μία κακή σχέση γιατί είμαστε 30 και θέλουμε να κάνουμε παιδί.
Δεν αγαπάμε τη δουλειά μας. αλλά δεν την αφήνουμε γιατί είμαστε 50 και πού θα βρούμε νέες ευκαιρίες. Και βεβαίως το κλασικό τι θα πει ο κόσμος, ο γείτονας και όποιος άλλος δεν έχει δουλειά ν’ ασχοληθεί, για τη δική σου ζωή. Εγώ άφησα σίγουρη δουλειά κ ρίσκαρα. Και είμαι ικανοποιημένη!– Τι συμβουλή θα δίνατε στις γυναίκες για τη διατήρηση της ομορφιάς και της ψυχικής μας ισορροπίας;

-Ν αγαπάνε τον εαυτό τους. Ακούγεται κλισέ, αλλά είναι μεγάλη αλήθεια. Και όταν κοιτάνε στον καθρέφτη να βλέπουν την ομορφιά μόνο για κείνες.

– Στα σχέδια σας, μήπως περιλαμβάνεται και η δική σας σειρά καλλυντικών; Κάτι τέτοιο ψυχανεμίζομαι γιατί σας βλέπω ανήσυχη και δημιουργική

– Ναι, ναι. Είναι ήδη στα σκαριά και μένουν μόνο τα τυπικά. Ετοιμάζω δε και ένα βιβλίο. Βιογραφία. Όπως καταλαβαίνετε έχω να πω πολλά και σε πολλούς τομείς. Λίγη υπομονή και θα χετε σίγουρα νέα μου…

– Καλοτάξιδο και περιμένω νέα σας…

 Check Also

Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται με «Ωραία Παρέα» στο Christmas Theater!

Με τη μαγευτική δύναμη μιας αξεπέραστης μουσικής διαδρομής, ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στο Christmas Theater …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *