Αρχική / ----SLIDER / Πώς να αντιμετωπίσετε μια κρίση πανικού και τι πρέπει να κάνεις


Πώς να αντιμετωπίσετε μια κρίση πανικού και τι πρέπει να κάνεις

Για να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως μια κρίση πανικού, πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε εγκαίρως τα συμπτώματα. Τα αισθήματα πανικού συνήθως προκαλούνται από σκέψεις καταστροφικές, που έχουν να κάνουν με το μέλλον και βρίσκονται εκτός του ελέγχου μας. Οι παρακάτω στρατηγικές σίγουρα θα σας βοηθήσουν:Αργές και βαθιές ανάσες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε. Η κρίση πανικού μας αναγκάζει να αναπνέουμε πολύ γρήγορα και κοφτά, κάτι που κάνει τα συμπτώματα χειρότερα.

Κάνουμε μια παύση και σκεφτόμαστε. Όταν νιώθουμε τις σκέψεις μας να ξεφεύγουν, παίρνουμε μια ανάσα, τις οργανώνουμε και αποφασίζουμε ψύχραιμα με τι αξίζει να ασχοληθούμε την συγκεκριμένη στιγμή.

Σκεφτόμαστε θετικά. Ναι, ακούγεται κλισέ, αλλά πρέπει κάθε φορά να προσπαθούμε να διώξουμε τις αρνητικές μας σκέψεις.Υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και δεν ντρεπόμαστε. Αν αισθανθούμε μια κρίση πανικού να έρχεται όσο βρισκόμαστε σε δημόσιο χώρο, ζητάμε συγγνώμη και αποχωρούμε κάπου που θα αισθανθούμε ασφάλεια. Αν υπάρχει κάποιος στον χώρο που εμπιστευόμαστε αρκετά για να του ζητήσουμε βοήθεια, το κάνουμε. Και δεν αφήνουμε κανέναν να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα.

Χαλαρώνουμε τους μυς μας. Το στρες κάνει τους μυς σε ολόκληρο το σώμα να σφίγγονται, συνεπώς πρέπει να προσπαθούμε να χαλαρώνουμε τακτικά. Μια καλή τεχνική είναι να κάνετε μερικές διατάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Πηγή: Iatronet.g

Check Also

Αυτό είδε η Μαντόνα κι έκανε… την χειρότερη εμφάνισή της….

O ράπερ Sin Boy ξεσπάσε κατά του Αντώνη Κανάκη μετά το τρολάρισμα του «Mama» στο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *