Αρχική / ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... / Filippa Kavoura: Η Ονυχοπλαστική δεν είναι κάτι απλό…


Filippa Kavoura: Η Ονυχοπλαστική δεν είναι κάτι απλό…

Η Ονυχοπλαστική δεν είναι κάτι απλό. Είναι μια τέχνη που απαιτεί συγκέντρωση, προσοχή, αγάπη και γνώσεις. Το κυριότερο γνώσεις γιατί με την υγεία δεν παίζουμε. Με αυτά τα κριτήρια επιλέξαμε να γνωρίσουμε περισσότερα για το θέμα ονυχοπλαστικής προκειμένου να ενημερωθούμε εμείς και οι αναγνώστριές μας που εμπιστευόμαστε τα άκρα μας.Με 11 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάτοχος πολλών βραβείων στον τομέα της και κριτής αγώνων της ονυχοπλαστικής στην Ελλάδα, η Φιλίππα Κάβουρα. Ένα κορίτσι έξω καρδιά, ανήσυχο και ταυτόχρονα παθιασμένη με τη δουλειά της. Την συναντήσαμε στο Filippa Kavoura Nail Art Academy και μάθαμε τα μυστικά του επαγγέλματος και της επιτυχίας της

– Πού πήρατε όλα αυτά τα βραβεία; Γίνονται διαγωνισμοί ονυχοπλαστικής στους οποίους κερδίζουμε κιόλας και δεν έχουμε ιδέα;

– Τα πήρα σε αγώνες που έγιναν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, αλλά γεγονός είναι πως το κράτος δεν συμμετέχει, προφανώς δεν ενδιαφέρεται, και όλα επαφίενται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.  Διαγωνιζόμαστε σε πολλούς τομείς, όπως extreme shape, nail art, με συγκεκριμένες ή ελεύθερες θεματολογίες. Συνήθως φτιάχνουμε ένα πόστερ ή δημιουργούμε κάτι επί τόπου στον χώρο διεξαγωγής των αγώνων. Και κάπως έτσι, η Ελληνική ομάδα κέρδισε διακρίσεις 72 φορές. Ο κόσμος δεν το ξέρει, ας το μάθει λοιπόν για να χαϊδέψουμε και λίγο τον εαυτό μας μετά το συνεχές ράπισμα των τελευταίων χρόνων.

 

– Μου έκανε εντύπωση πως κανονίσαμε το ραντεβού μας Σάββατο βράδυ. Εργάζεστε τόσο πολύ;

– 7 μέρες την εβδομάδα, πάνω από 12 ώρες. Δεν κάνω παροχή υπηρεσιών. Εκπαιδεύω αρχάριους και επαγγελματίες, κάνω συνεχώς σεμινάρια, χοντρικά κάθε 1-2 μήνες για αρχαρίους, για τους ήδη επαγγελματίες όλο το χρόνο ή και περισσότερο, ανάλογα πού θέλουν να φτάσουν. Πάντα με προσωπική διδασκαλία και επίβλεψη. Δίνω μεγάλη βάση στην υγιεινή και – θα μου επιτρέψετε εδώ να εκφράσω ένα παράπονο. Επειδή έχω δει…μυστήρια πράγματα, καλό είναι το υγειονομικό να κάνει πιo συχνούς ελέγχους. Δεν γίνεται να παίζεις με την υγεία του πελάτη και να τον εκθέτεις στον κίνδυνο του μύκητα, του σταφυλόκοκκου, της ηπατίτιδας κλπ.

– Πώς να ελέγξει το υγειονομικό τα κορίτσια που δουλεύουν απ το σπίτι;

-Αυτό δεν ελέγχεται στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό όλοι δουλεύουν νόμιμα, ακόμη και από το σπίτι, γιατί το παράλογο χαρτομάνι που απαιτείται εδώ, απλώς δεν είναι εφικτό. Αν το επάγγελμα ήταν πιο ελεύθερο δεν θα είχαμε μαύρη εργασία, μη σας πω πως θα ξεχρέωνε η χώρα, αφού σε κάθε πολυκατοικία υπάρχουν τουλάχιστον 2 τεχνίτριες.– Γεγονός πως υπάρχει έξαρση προσφοράς, αλλά και ζήτησης.

– Ναι, γίναμε πολλές οι …νυχούδες.(γελάει). Μ’ ενοχλεί η λέξη, για να είμαι ειλικρινής. Άλλο νυχού, άλλο τεχνίτρια. Η νυχού δουλεύει μέσα στη βρώμα, παραμένει σε χαμηλό επίπεδο, κάνει άτσαλη δουλειά και δεν έχει σχέση με μένα και ότι διδάσκω στις μαθήτριές μου. Π.χ. τα γάντια πριν καν αγγίξω την μαθήτρια. Είμαι Παρθένος και τ’ αντισηπτικά…διακοσμούν το χώρο μου! Βλέπετε πολλές με γάντια στη δουλειά μας; Βέβαια, έχει ευθύνη και ο πελάτης που υποχρεούται να ζητήσει καινούρια λίμα και μπάφερ για δική του αποκλειστική χρήση. Το κόστος είναι 2-3 ευρώ και ησυχάζει το κεφάλι σου. Σκεφθείτε πως όταν κάνεις πεντικιούρ και βγάλεις με τη λίμα τη ”βρωμίτσα” κάτω από το νύχι, αυτό μεταφέρεται στην επόμενη πελάτισσα, στη μεθεπόμενη και πάει λέγοντας. Άλλο λάθος είναι το ληγμένο μανικιούρ.

– Τι είναι αυτό;

– Το ημιμόνιμο έχει διάρκεια ζωής από τον κατασκευαστή 14-17 μέρες. Δεν το κρατάμε 2 μήνες. Έλεος. Οι κίνδυνοι για τη φυσική πλάκα του νυχιού είναι πολλαπλοί. Φουσκώνει το υλικό, περνάει νερό και κάνουν πάρτι τα βακτήρια, η υγρασία κλπ.

– Απ΄ ότι ξέρω συμμετείχατε ενεργά στο Your face sounds familiar. Αγαπημένος σας περσινός παίκτης;

– Ο Ζησάκης και η κυρία Φιλίνη. Άλλη ποιότητα ανθρώπων του θεάματος. Θα είμαι και φέτος και καταλαβαίνετε πως το 12ωρο δεν μου φτάνει.. Αλλά εκεί χαλαρώνω με τον κόσμο και το γέλιο. Αφήστε που χαίρομαι που αναγνωρίζεται η δουλειά μου. Είναι μεγάλη ικανοποίηση η αναγνώριση. 

 

 

 

– Σας ευχαριστώ, καμιά συμβουλή στις φίλες μας που ανύποπτες αφήνονται στα χέρια της μανικιουρίστας;

-Να επιλέγουν προσεκτικά που εμπιστεύονται τα άκρα τους, να είναι επιφυλακτικές στο ημιμόνιμο μανικιούρ κλπ. και να απαιτούν να φοράει γάντια, η τεχνήτρια, καινούρια λίμα και μπάφερ και κυρίως αποστειρωμένα εργαλία.

-Χάρηκα που σας γνώρισα, ένα τόσο νέο κορίτσι που διακρίνεται στον τομέα του εδώ και στο εξωτερικό. Με «ψηλώσατε»…

Check Also

Διάσημες ατάκες για το σεξ….

Από τον Γούντι Άλεν, έως τον Αριστοτέλη Ωνάση, την Ζα Ζα Γκαμπόρ και τον φιλόσοφο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *