Αρχική / Uncategorized / Τα 14 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε εδώ και τώρα!


Τα 14 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε εδώ και τώρα!

Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω τον χρόνο και να κάνει μια νέα αρχή, ο καθένας όμως έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει σήμερα και να χαράξει μια διαφορετική πορεία. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα που μας κρατούν «κολλημένους» στο ίδιο σημείο και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε μπροστά.
Τι είναι καλό να σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε; Υπάρχουν 14 συνήθειες και καταστάσεις που αξίζει να… «κόψουμε μαχαίρι» όσο πιο σύντομα γίνεται.
1. Σταματήστε να ξοδεύετε χρόνο με λάθος ανθρώπους.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σπαταλάτε το χρόνο σας με ανθρώπους που σας στεναχωρούν. Αν κάποιος επιθυμεί να γίνεται μέρος της ζωής του, θα δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο και για εσάς. Μην προσπαθείτε για κάποιους που δεν αναγνωρίζουν την αξία σας. Και να θυμάστε, δεν είναι αληθινοί φίλοι αυτοί που στέκονται στο πλευρό σας όταν είστε στα καλύτερά σας, αλλά αυτοί που είναι κοντά σας όταν έχετε δυσκολίες.
2. Σταματήστε να αποφεύγετε τα προβλήματά σας.
Αντιμετωπίστε τα αποφασιστικά. Δεν θα είναι εύκολο. Δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο, που μπορεί να αντιμετωπίσει με άψογο τρόπο κάθε δυσκολία. Δεν είμαστε φτιαγμένοι έτσι ώστε να μπορούμε να λύνουμε άμεσα τα προβλήματα. Αντίθετα, είναι στην φύση μας να εκνευριζόμαστε, να λυπόμαστε, να πληγωνόμαστε. Αυτός είναι και ο σκοπός της ζωής. Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να μαθαίνουμε, να προσαρμοζόμαστε και να τα λύνουμε με την πάροδο του χρόνου. Έτσι διαμορφώνεται η προσωπικότητα μας.
3. Σταματήστε να λέτε ψέματα στον εαυτό σας.
Μπορείτε να πείτε ψέματα σε οποιονδήποτε άλλον, αλλά όχι στον εαυτό σας. Η ζωή σας θα βελτιωθεί αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.
4. Σταματήστε να βάζετε τις δικές σας ανάγκες σε δεύτερη μοίρα.
Είναι άσχημο να παραμελείτε τον εαυτό σας επειδή, λόγω υπερβολικής αγάπης, στρέφετε όλη την προσοχή σας σε κάποιον άλλο. Μην ξεχνάτε ότι και εσείς είστε σημαντικοί. Βοηθήστε τους άλλους, αλλά στηρίξτε και τον εαυτό σας.
5. Σταματήστε να προσπαθείτε να γίνεται κάποιος που δεν είστε.
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή είναι να είστε ο εαυτός σας, σε έναν κόσμο που μας κατευθύνει όλους σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Κάποιος θα είναι πιο όμορφος, κάποιος θα είναι πιο έξυπνος, κάποιος θα είναι νεότερος, αλλά κανείς δεν θα είναι εσείς. Μην αλλάξετε προκειμένου να αρέσετε στους άλλους. Να είστε ο εαυτός σας και θα σας αγαπήσουν γι’ αυτό που πραγματικά είστε.
6. Σταματήστε να είστε προσκολλημένοι το παρελθόν.
Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας, αν επιμένετε να διαβάζετε συνέχεια τα προηγούμενα κεφάλαια.
5. Σταματήστε να φοβάστε ότι μπορεί να κάνετε λάθος.
Το να κάνετε κάτι ακόμα και αν αποδειχτεί λάθος είναι πολλές φορές πιο παραγωγικό από το να μην κάνετε τίποτα. Κάθε επιτυχία έχει ίχνη αποτυχιών από πίσω της και κάθε αποτυχία οδηγεί προς την επιτυχία. Στο τέλος θα λυπηθείτε πολύ περισσότερο για αυτά που δεν κάνατε παρά για εκείνα που κάνατε λάθος.
6. Σταματήστε να προσπαθείτε να αγοράσετε την ευτυχία.
Πολλά από τα πράγματα που επιθυμούμε είναι ακριβά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα που πραγματικά μας ικανοποιούν είναι εντελώς δωρεάν όπως η αγάπη, το χαμόγελο και τα αισθήματα.
7. Σταματήστε να λέτε ότι δεν είστε έτοιμοι.
Κανείς δεν νιώθει ποτέ 100% έτοιμος, όταν εμφανίζεται κάποια ευκαιρία. Οι περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν, μας αναγκάζουν να ξεβολευτούμε από τις συνήθειες μας, κάτι που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα νιώσουμε εντελώς άνετα στην αρχή κάθε πρόκλησης.
8. Σταματήστε να κρατάτε κακίες.
Μην ζείτε τη ζωή σας με το μίσος στην καρδιά . Θα καταλήξετε να πληγώνετε τον εαυτό σας περισσότερο από τους ανθρώπους που μισείτε. Αυτό δεν σημαίνει να αγνοήσουμε τι μας έκανε ο άλλος αλλά να μην επιτρέψουμε να επηρεάσει αρνητικά την ζωή μας. Και να θυμάστε, η συγχώρεση δε αφορά μόνο τους άλλους, αλλά και εσάς. Όταν χρειάζεται, συγχωρείστε τον εαυτό σας, προχωρήστε μπροστά και προσπαθήστε να κάνετε κάτι καλύτερο την επόμενη φορά.
9. Σταματήστε να δικαιολογείστε στους άλλους.
Οι φίλοι σας δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σας δεν θα σας πιστέψουν έτσι κι αλλιώς.
10. Σταματήστε να κατηγορείτε τους άλλους για τα προβλήματά σας.
Το κατά πόσο θα επιτύχετε τα όνειρά σας εξαρτάται από το βαθμό με τον οποίο θα αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή σας. Όταν κατηγορείτε τους άλλους για ό,τι περνάτε αρνείστε την ευθύνη και τους επιτρέπετε να καθορίζουν τη ζωή σας.
11. Σταματήστε να εστιάζετε σε ό, τι δεν θέλετε να συμβεί.
Εστιάστε σε ό, τι θέλετε να συμβεί. Η θετική σκέψη είναι προϋπόθεση για κάθε μεγάλη επιτυχία.
12. Σταματήστε να επιλέγετε τον εύκολο δρόμο.
Η ζωή δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν αυτό που θέλετε να πετύχετε είναι κάτι που αξίζει τον κόπο. Μην διαλέγετε πάντα τον εύκολο δρόμο. Επιλέξτε να κάνετε κάτι εξαιρετικό, ακόμα και αν αρχικά φαντάζει δύσκολο.
13. Σταματήστε να αδιαφορείτε για την ομορφιά των μικρών στιγμών.
Απολαύστε τα μικρά πράγματα, γιατί μια μέρα μπορεί να κοιτάξετε πίσω και να ανακαλύψετε ότι ήταν σημαντικά. Το καλύτερο κομμάτι της ζωής σας θα είναι αυτό που αποτελείται από μικρές στιγμές όπως όταν περνάτε καλά με κάποιον που έχει σημασία για εσάς.
14. Σταματήστε να είστε αχάριστοι.
Ξυπνήστε κάθε μέρα ευγνώμονες για τη ζωή σας. Αντί να σκέφτεστε ό,τι δεν έχετε, προσπαθήστε να σκέφτεστε ό,τι έχετε και δεν έχουν οι άλλοι…
Πηγή : lifeshating

Check Also

Πότε πέφτουν οι αργίες και τα τριήμερα του 2024….

Ανακαλύψτε πότε πέφτουν οι αργίες του 2024 και πόσα τριήμερα έχει το ημερολόγιο το νέο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js