Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Πώς βγαίνουν τα τατουάζ;


Πώς βγαίνουν τα τατουάζ;

Μπορεί οι περίτεχνοι αστερισμοί να δείχνουν εντυπωσιακοί στον αυχένα της Ριάνα, μπορεί η Κάρα να χτυπάει τη λέξη “BACON” στην πατούσα της και οι άντρες να θεωρούν σέξι τα σχέδια στη γυναικεία πλάτη, τα τατουάζ ωστόσο δεν παύουν να είναι σοβαρή υπόθεση, πόσο μάλλον όταν γίνονται σε εμφανές σημείο – και ο κίνδυνος να τα βαρεθείς ή να το μετανιώσεις είναι αισθητά μεγαλύτερος.

Τι γίνεται λοιπόν όταν συμβεί αυτό που φοβόσουν από τη στιγμή που έκανες το τατουάζ (αλλά που παραήσουν ενθουσιασμένη για να το καλο-σκεφτείς); Παλαιότερα δεν είχες και πολλές επιλογές, παρά να απευθυνθείς στον πλαστικό. Σήμερα όμως, το «ανεξίτηλο στολίδι» του κορμιού μας δεν είναι πια και τόσο ανεξίτηλο και για αυτό που πρέπει να ευχαριστούμε (για ακόμη μία φορά) τις νέες τεχνολογίες – πιο συγκεκριμένα, τις ακτίνες λέιζερ.
Πώς γίνεται; Tα λέιζερ στην πραγματικότητα είναι ακτίνες φωτός, που καταστρέφουν τους κόκκους της χρωστικής ουσίας του τατουάζ (εκείνους που βρίσκονται κάτω από το δέρμα σε βάθος περίπου ενός χιλιοστού). Οι «κατεστραμμένοι» κόκκοι αποβάλλονται στη συνέχεια από τα κύτταρα του αμυντικού μας συστήματος. H αφαίρεση ενός μικρού ή μεσαίου τατουάζ από έναν έμπειρο χειριστή διαρκεί συνήθως 10-20 λεπτά.
Aν το μέγεθος του τατουάζ υπερβαίνει τις δύο παλάμες ή τα χρώματα είναι δύσκολα, τότε η συνεδρία διαρκεί περισσότερο. Για την αφαίρεση ενός τατουάζ απαιτούνται παραπάνω από 1-2 συνεδρίες, μεταξύ των οποίων μεσολαβεί διάστημα ενός μήνα.
Τη διαδικασία δεν θα την έλεγες και τελείως ανώδυνη, όμως τις περισσότερες φορές ο πόνος είναι ανεκτός, ακόμη και χωρίς τη χρήση αναισθητικών.
Aνάλογα με το μέγεθος του τατουάζ και το σημείο στο οποίο βρίσκεται, ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει τοπικά -μία ώρα πριν την επέμβαση- κάποια αναισθητική κρέμα, ώστε να νιώσει όσο το δυνατόν μικρότερο πόνο κατά την αφαίρεση.
Όσο για την ασφάλεια της μεθόδου; Όταν το τατουάζ αφαιρεθεί, δημιουργείται μια μικρή πληγή, και αυτό γιατί το λέιζερ προκαλεί αναγκαστικά μικρές διαβρώσεις στο δέρμα. Eπειδή όμως η πληγή αυτή είναι επιφανειακή, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος για τη δημιουργία ουλών.
Aπό τη στιγμή που σχηματίζεται πληγή, υπάρχουν πιθανότητες μόλυνσης. Όμως, η καλή περιποίηση ή η αντιβιοτική θεραπεία μειώνει αυτές τις πιθανότητες στο ελάχιστο (η εισχώρηση μικροβίων στην πληγή μπορεί να εμποδίσει την επούλωση ή ακόμα και να αφήσει σημάδι). Όσοι λαμβάνουν κορτιζονούχα φάρμακα θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτό μπορεί να εμποδίσει την επούλωση.  Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει μια μόνιμη μικρή σκιά ή υποχρωμία μετά την αφαίρεση. Tα λέιζερ αυτά δεν έχουν κατηγορηθεί για καρκινογένεση.
Το κόστος για την αφαίρεση του τατουάζ έχει να κάνει με τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών, κάτι που εξαρτάται με τη σειρά του από το χρώμα και το μέγεθος του τατουάζ, το σημείο του σώματος στο οποίο βρίσκεται, την ποσότητα της χρωστικής και το βάθος του δέρματος στο οποίο έχει φτάσει, η χρήση του κατάλληλου μηχανήματος και η εμπειρία του χειριστή. Για την αφαίρεση ενός μικρού τατουάζ η τιμή της συνεδρίας ξεκινά περίπου από τα 100 ευρώ.
Τα μικρά τατουάζ που περιέχουν δύσκολα χρώματα, μπορούν να βγουν και με τη μέθοδο της κρυοπηξίας: O δερματολόγος παγώνει με υγρό άζωτο την περιοχή του δέρματος όπου βρίσκεται το τατουάζ, δημιουργώντας μία μικρή φουσκάλα. Έτσι, επιτυγχάνεται, εκτός από την αποβολή των στρωμάτων της επιδερμίδας και η αποβολή των χρωστικών ουσιών. Δεν χρειάζεται καν τοπική αναισθησία και συνήθως δεν μένει ιδιαίτερο σημάδι. H τιμή ξεκινάει από 75 ευρώ περίπου.
Πηγή: vita

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js