Αρχική / Υγεία και διατροφή / «Ποτέ ξανά άλλη τζούρα». Η τελική απόφαση είναι δική σας.


«Ποτέ ξανά άλλη τζούρα». Η τελική απόφαση είναι δική σας.

1-TSIGARO“Το λέω κάθε μέρα στην κλινική, βρίσκεται σχεδόν σε όλη την αλληλογραφία μου και το βλέπετε γραμμένο στο τέλος καθενός από αυτά τα σύντομα άρθρα.  Ακόμα κι έτσι, αισθάνομαι ότι δεν το επαναλαμβάνω αρκετά – ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΛΛΗ ΤΖΟΥΡΑ! Δεν είναι ότι φοβάμαι πως θα σας αρέσει το τσιγάρο και θα αποφασίσετε πόσο υπέροχο θα είναι να γυρίσετε ξανά στο κάπνισμα. Αντίθετα, μάλλον θα σας φέρει ζάλη, ναυτία και γενικά αδιαθεσία. Μπορεί να σιχαθείτε τελείως τον εαυτό σας που το κάνατε.  Ακόμη κι αυτό όμως, δεν είναι το πρόβλημα.

Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η ενδυνάμωση της εξάρτησης από τη νικοτίνη. Είναι μια πανίσχυρη εξάρτηση. Μια τζούρα μπορεί να σας στείλει πίσω στα παλιά επίπεδα κατανάλωσης τσιγάρων, σε μερικές μόνο μέρες. Είχαμε συμμετέχοντες στην κλινική που είχαν κόψει το τσιγάρο για πάνω από 20 χρόνια. Μια μέρα αποφάσισαν να δοκιμάσουν μόνο ένα. Ακόμα και μετά από τόσο χρόνο, το πρώτο τσιγάρο είναι αρκετό για να ξεκινήσει τη διαδικασία εθισμού και στέρησης.  Αγκιστρώνονται ξανά σε μια ουσία και μέσα σε μερικές μέρες επιστρέφει πλήρως η χημική εξάρτηση. Όλοι οι φυσικοί κίνδυνοι, τα ψυχολογικά προβλήματα και το τεράστιο κόστος, επιστρέφουν στα προηγούμενα επίπεδα.
Αν δεν πιστεύετε ότι αυτό θα συμβεί και σε σας, ελάτε στην πρώτη ή τη δεύτερη συνάντηση της επόμενης ομάδας για το κόψιμο του τσιγάρου. Ακούστε όλους τους νέους συμμετέχοντες που βρίσκονται εκεί για να κόψουν το κάπνισμα. Αυτοί είναι άνθρωποι που κάποτε είχαν κόψει το κάπνισμα για μεγάλη περίοδο, άνθρωποι που τους άρεσε να μην καπνίζουν, που χαίρονταν που δεν κάπνιζαν, άνθρωποι που τώρα χρειάζονται βοήθεια για να μπορούν ξανά να μην καπνίζουν, εξαιτίας ενός τραγικού λάθους. Δεν ήταν απρόσβλητοι την πρώτη φορά. Οι πιθανότητες λένε ότι ούτε εσείς είστε.  Σκεφτείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα σας έρθει η ιδέα για ένα τσιγάρο.
Τώρα έχετε επιλογή.  Μπορείτε να παραμείνετε ένας πρώην καπνιστής ή να γίνετε ξανά ένας εξαρτημένος καπνιστής.  Αναλογιστείτε με προσοχή και τις δύο επιλογές. Ποιος τρόπος ζωής σας ταιριάζει καλύτερα – σκλάβος σ’ ένα θανατηφόρο χόρτο ή πραγματικά ελεύθερο άτομο; Η τελική απόφαση είναι δική σας.  Αν διαλέξετε το δεύτερο, απλώς εφαρμόστε την ακόλουθη συμβουλή – ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΛΛΗ ΤΖΟΥΡΑ! “Μετάφραση: Δήμητρα Χρηστόγλου
Πηγή :Joel Spitzer

Check Also

Εχθροί στο Τραπέζι Σας: τα πιο Θανατηφόρα Φαγητά…

Φαγητό: έξι γράμματα και ένας ολόκληρος κόσμος από πίσω του. Οι ζωές μας περιστρέφονται γύρω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js