Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Πιο Εύκολη Τυρόπιτα Δεν Γίνεται!


Πιο Εύκολη Τυρόπιτα Δεν Γίνεται!

TYROPITAΟι άντρες όταν μπαίνουν στην κουζίνα σου στρώνουν τις πιο λιτές, τις πιο δωρικές, τις πιο νόστιμες συνταγές στο άψε-σβήσε! Στον Αντώνη Δημητρίου χρωστάω ότι τόλμησε να κοινοποιήσει αυτή την τυρόπιτα που φτιάχνω κι εγώ αλλά ποτέ δεν θα τολμούσα να την βγάλω στο γυαλί. Μου φαινόταν πολύ της ιδιωτικής συλλογής μου, χωρίς φαντασία ιδιαίτερη αλλά πεντανόστιμη σαν κρυφή αμαρτία.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
350 γρ. έμενταλ ή κασέρι
λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
κρόκο από 1 αβγό
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Αννάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί.
Κόβουμε το τυρί σε χοντρά κομμάτια, περίπου 1 εκ. πάχος
Απλώνουμε το φύλλο στον πάτο του ταψιού έτσι ώστε το μισό να προεξέχει.
Μοιράζουμε το τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Με ένα πινελάκι αλείφουμε με νερό τις άκριες του φύλλου για να κολλήσει καλύτερα.
Διπλώνουμε το φύλλο που προεξέχει και πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα ώστε να κολλήσει καλά το γείσο του φύλλου.
Διαλύουμε τον κρόκο σε ένα μικρό μπολάκι με το πινέλο και αλείφουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει το φύλλο.
Τρώμε την πίτα καυτή, μόλις βγει από τον φούρνο.
Tip
Mε μια πράσινη σαλάτα γίνεται ένα ωραιότατο κυρίως γεύμα.
Πηγή: pirouni

Check Also

Σε λίγες μέρες….

Η ομάδα μας έψαξε και προτείνει τις αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τις κοσμικές σας εκδηλώσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

-----------------------------------------

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

-----------------------------------------