Αρχική / Uncategorized / Κακές συνήθειες ομορφιάς που μας ασχημαίνουν…


Κακές συνήθειες ομορφιάς που μας ασχημαίνουν…

Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας κοκέτα, σίγουρα υπάρχει κάποια από τις παρακάτω συνήθειες που κάνετε λάθος και ίσως να μην το γνωρίζετε. Δείτε λοιπόν τις 10 πιο συχνές λανθασμένες συνήθειες και διορθώστε τις!

1. Πέφτετε για ύπνο χωρίς να έχετε ξεβαφτεί
Ο πολύ καλός καθαρισμός του προσώπου πριν πέσετε στο κρεβάτι πρέπει να σας γίνει συνήθεια, αφού αποτελεί ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε σχετικά με την υγεία της επιδερμίδας, κι αυτό διότι κατά την διάρκεια της νύχτας το δέρμα ανανεώνεται και αναζωογονείται.
2. Δεν πλένετε συχνά τα πινέλα σας
Η χρήση των πινέλων και γενικότερα των εργαλείων μακιγιάζ πρέπει να γίνεται με βάση τους κανόνες υγιεινής, κι αυτό διότι τόσο τα σφουγγαράκια, όσο και τα πινέλα του μακιγιάζ συγκεντρώνουν βακτήρια μετά από την συνεχή χρήση τους, τα οποία αν δεν καθαριστούν μεταδίδονται και πάλι στο πρόσωπο σας, δημιουργώντας στην καλύτερη των περιπτώσεων σπυράκια και στην χειρότερη, σοβαρά δερματικά προβλήματα. Οπότε μην αφήσετε ποτέ ξανά τα εργαλεία του μακιγιάζ σας βρώμικα, ακολουθώντας τον σωστό τρόπο καθαρισμού τους.
3. Υπερβάλετε με την απολέπιση
Η απολέπιση τόσο του προσώπου, όσο και του σώματος θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, κι αυτό διότι αν το παρακάνετε η επιδερμίδα σας θα ερεθιστεί -ειδικά αν είναι ευαίσθητη- και θα έχετε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.
4. Δεν φοράτε πάντα αντηλιακό
Μπορεί οι περισσότερες να έχετε συνδυάσει αυτό το καλλυντικό με το καλοκαίρι και τον ήλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το φοράτε και τον υπόλοιπο χρόνο. Και βέβαια δεν μιλάμε μόνο για την περιοχή του προσώπου, αλλά και του λαιμού και των χεριών. Η μη χρήση του καθ’ όλη την διάρκεια του έτους οδηγεί στην νούμερο ένα αιτία γήρανσης, τη φωτογήρανση.
5. Υπερβολική αφαίρεση φρυδιών
Δεν είναι λίγες οι φορές που είτε κατά λάθος είτε και επίτηδες το παρακάνατε με το βγάλσιμο των φρυδιών σας. Ωστόσο, η επαναφορά του σχήματος στο κανονικό θα χρειαστεί κάμποσους μήνες. Προκειμένου λοιπόν να διατηρήσετε σωστό το σχήμα ή να το επαναφέρετε, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό.
6. Ισιώνετε ή φορμάρετε τα μαλλιά σας απευθείας με το πιστολάκι ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο styling
Προκειμένου να διατηρήσετε υγιή και όμορφα τα μαλλιά σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα. Μην το αμελείτε και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
7. Βάφετε τα νύχια σας χωρίς βάση
Η χρήση της βάσης στο μανικιούρ είναι απαραίτητη, διότι όχι μόνο θρέφει τα νύχια σας, αλλά τα προστατεύει από την εισχώρηση του βερνικιού στην επιφάνεια του νυχιού, γεγονός που θα κάνει τα νύχια σας κίτρινα.
8. Λάθος επιλογή απόχρωσης make up
Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της επιλογής ενός πολύ ανοιχτού ή πολύ σκούρου makeup. Επιλέξτε λοιπόν το σωστό κάνοντας μια δοκιμή στο πλαϊνό μέρος του λαιμού σας και για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, ζητήστε την γνώμη ενός ειδικού.
Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του μαυρίσματος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είναι λογικό πως θα χρειαστείτε ένα πιο σκούρο makeup απ’ ότι τον χειμώνα.
9. Δεν πετάτε τη μάσκαρα μετά από τρεις μήνες
Όπως όλα τα καλλυντικά, έτσι και η μάσκαρα έχει ημερομηνία λήξης, η οποία είναι 3 μήνες μετά το άνοιγμα της. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι λόγω της κίνησης που κάνετε με το βουρτσάκι της μάσκαρα δημιουργούνται βακτήρια, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στα μάτια σας, οδηγώντας σε επιπεφυκίτιδα και άλλα πολλά!
10. Δεν καθαρίζετε τις άκρες των μαλλιών σας μια φορά το δίμηνο
Καθαρίζοντας τις άκρες των μαλλιών σας μια φορά στους δυο μήνες μπορείτε να τα διατηρήσετε υγιή και όμορφα.
Πηγή : beauty

Check Also

Πότε πέφτουν οι αργίες και τα τριήμερα του 2024….

Ανακαλύψτε πότε πέφτουν οι αργίες του 2024 και πόσα τριήμερα έχει το ημερολόγιο το νέο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *