Αρχική / Σχέσεις / Θέλεις να χωρίσεις; Τι να κάνεις πριν πεις αντίο…


Θέλεις να χωρίσεις; Τι να κάνεις πριν πεις αντίο…

2. XORISMOS

Σκέφτεσαι συχνά ότι θέλεις να χωρίσεις; Είναι άραγε ένα φυσικό επακόλουθο των σχέσεων; Ξεκινάς με ενθουσιασμό, σιγά σιγά αρχίζει η γκρίνια, οι δυσκολίες, τα προβλήματα, καυγάδες και οι φωνές. Τότε αρχίζεις και αναρωτιέσαι: «Μήπως τελικά δεν έχουμε μέλλον;» Και λίγο αργότερα: «Μήπως τελικά δεν ήταν καλή επιλογή;» Και φτάνεις στο «μήπως να του ζητήσω να χωρίσουμε;»

Ας δούμε τι πρέπει να κάνεις ή μάλλον να σκεφτείς πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση να χωρίσεις.
Πόσο άσχημα είναι τα πράγματα;
Για παράδειγμα εάν τίθεται θέμα κακοποίησης, εξαρτήσεων και εκμετάλλευσης τότε μπορείς να αποχωρήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα δύσκολα είναι όταν (όπως συμβαίνει συνήθως) αρχίζεις να λες ατάκες τύπου «έχουμε απομακρυνθεί», «‘δεν είμαστε πια όπως παλιά» και στην πραγματικότητα δεν είσαι σίγουρη ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα της σχέσης και αν τελικά θέλεις να χωρίσεις.
Συναντιέστε σπάνια;
Μπορεί να μένετε στο ίδιο σπίτι, αλλά να συναντιέστε μόνο αργά το βράδυ. Ποτό μετά τη δουλειά, γυμναστήριο, βόλτα για ψώνια με την κολλητή; Μήπως οι δραστηριότητες σας πλέον δεν είναι κοινές; Μήπως δεν είναι μόνο έλλειψη χρόνου αλλά και επιλογή; Φυσικά και είναι ανανεωτικό σε κάθε σχέση να υπάρχει προσωπικός χρόνος και χώρος, αλλά μήπως στην περίπτωση σας έχει παραγίνει;
Εάν η κατάσταση συνεχίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα δείτε κατά πόσο έχετε απομακρυνθεί και  συναισθηματικά. Σκεφτείτε όμως και τι σας κρατάει μαζί!
Αναβάλεις το τέλος …
…ελπίζοντας ότι θα αλλάξει; Μην περιμένεις να αλλάξει! Η αλλαγή είναι μια μακροχρόνια και επίπονη διαδικασία και συμβαίνει μόνο από το ίδιο το άτομο και όχι επειδή το θέλεις εσύ, και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν σε αγαπάει ή όχι!
…δίνοντας δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες; Σκέψου αξίζει; Θέλεις πραγματικά να είστε μαζί ή είναι η δυσκολία σου να πάρεις την απόφαση του χωρισμού που σας ενώνει;
Ερωτήσεις που καλό είναι να κάνεις στον εαυτό σου:
Είναι ο ένας και μοναδικός; Εάν δεν είσαι σίγουρη (ή δε θες να παραδεχτείς ότι είσαι) γιατί φοβάσαι να μείνεις μόνη σου σκέψου: είναι ο ένας και μοναδικός ή ο μοναδικός…για τώρα; Εάν κλίνεις προς το δεύτερο τότε συνέχισε παρακάτω αλλά μη βιαστείς να σφυρίξεις τη λήξη!
Αναλογίσου πότε ξεκίνησε όλο αυτό;
Πότε άρχισες να σκέφτεσαι ότι θέλεις να χωρίσεις; Σίγουρα για να το σκέφτεσαι και να μην έχεις φύγει ήδη υπάρχουν και θετικά σε αυτή τη σχέση. Πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε τα αρνητικά και τα θετικά της και μην ξεχνάς να τα «ζυγίσεις». Μπορεί για παράδειγμα, το αρνητικό να είναι ένα αλλά εάν αυτό είναι η κακοποιητική του συμπεριφορά όλα τα άλλα παραγράφονται!
Εστίασε στα θετικά (συνέχισε να γράφεις!).
Τι σε τράβηξε σε αυτόν; Ποια είναι τα θετικά χαρακτηριστικά του; Θυμήσου στιγμές που περάσατε όμορφα. Και αναλογίσου «μπορούμε να ξαναέχουμε τέτοιες στιγμές;» Εάν ναι «τι πρέπει να κάνουμε;» (και οι δυο!)
Ξαναδιάβασε όσα έγραψες και σκέψου : Ήρθε η ώρα να πεις αντίο;
Ίσως η συμβουλευτική σχέσεων να σας βοηθήσει
Όταν σκέφτεσαι έντονα ότι θέλεις να χωρίσεις, αλλά δεν είσαι σίγουρη ίσως μερικές επισκέψεις σε ειδικό να σας βοηθούσε και τους δύο να δείτε τα πράγματα ποιο καθαρά. Η ειλικρίνεια και η πραγματική διάθεση για προσπάθεια είναι το κλειδί για να βοηθηθείτε από μια σειρά συνεδριών.
Πηγή:heloladies

Check Also

Αναζητώντας τον πρίγκιπα της άμμου…..

Στις αρχές κάθε Καλοκαιριού τα σχέδια για τις διακοπές δεν φέρνουν μόνο προσδοκίες για χαλάρωση, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js