Αρχική / Uncategorized / Θέλεις να πάρεις σκύλο, αλλά είσαι έτοιμη;


Θέλεις να πάρεις σκύλο, αλλά είσαι έτοιμη;

THES-NA-PAREIS-SKYLO-S

Ίσως καιρό τώρα να θέλεις να πάρεις σκύλο βλέποντας όλους τους άλλους κάθε μέρα να απολαμβάνουν τη συντροφιά, τα παιχνίδια και τα χάδια τους. Προτού όμως πάρεις αυτή τη σημαντική απόφαση, σκέψου τι… αντενδείξεις μπορεί να έχει η απόκτηση ενός ζώου για σένα ή και την οικογένειά σου.
Οι απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις θα σου δείξουν αν το ότι θέλεις να πάρεις σκύλο μπορεί να είναι αρκετό για να αλλάξει τον τρόπο της ζωής σου.
Νιώθεις άνετα με τα ζώα; Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μεγαλώσει με ζώα και δεν είναι εξοικειωμένοι ούτε με την παρουσία τους μέσα στο σπίτι ούτε με τη φροντίδα τους.
Μπορείς να δεχτείς την ακαταστασία που σημαίνει ένα ζώο στο σπίτι; Θέλεις να πάρεις σκύλο, αλλά μπορείς να ανεχτείς τις τρίχες, το χνούδι, τα χυμένα φαγητά και νερό, την άμμο, τις πατημασιές, τα γρατζουνισμένα έπιπλα και τις κουρτίνες που… αποτελούν πρόκληση για ένα σκυλάκι; Αν ναι, τότε συνέχισε να το σκέφτεσαι! Αν όμως όλα τα παραπάνω σου φαίνονται αδιανόητα (καλά, τα έχουμε φουσκώσει λιγάκι, αλλά το έπιασες το νόημα!) τότε ίσως είναι καλύτερο να μην πάρεις σκύλο ή γάτα.
Μπορείς να διαθέσεις το χρόνο που θα χρειάζεται το ζωάκι σου; Σκέψου ότι ένα σκυλάκι θα χρειάζεται χρόνο για τη βόλτα του δυο ή τρεις φορές τη μέρα, το φαγητό του, το παιχνίδι του, την καθαριότητα, χρόνο για τον κτηνίατρο. Αλλά και μια γατούλα που είναι πιο ανεξάρτητη έχει τις ανάγκες της: το φαγητό της, το καθάρισμα της άμμου, τον κτηνίατρο… Και να θυμάσαι πως ένα ζώο μέσα στο σπίτι θα αυξήσει τις απαραίτητες δουλειές του σπιτιού. Αν δεν είσαι διατεθειμένη για όλα αυτά, ίσως είναι καλύτερο να μην πάρεις σκύλο ή γάτα σε αυτή τη φάση της ζωής σου.
Αντέχεις τα έξοδα; Θεωρώντας πως θα υιοθετήσεις ένα ζωάκι από μια οργάνωση που μαζεύει αδέσποτα ή θα προσφέρεις σπίτι σε ένα γατάκι από το δρόμο, τα έξοδα της συντήρησης, της φροντίδας και της ιατρικής παρακολούθησης ενός μικρού ζώου είναι ίσως ένα έξοδο που δεν μπορείς να καλύψεις αυτή την περίοδο.
Τι σκέφτεσαι να κάνεις στις διακοπές και στα ταξίδια; Η απόκτηση ενός μικρού ζώου είναι μία δέσμευση για πολλά χρόνια. Αν δεν έχεις απάντηση στο ποιος θα προσέχει το ζωάκι σου όταν θα λείπεις για Σαββατοκύριακο, για μια επαγγελματική υποχρέωση ή στις διακοπές σου, ίσως είναι καλύτερο να μην πάρεις ζώο.
Πηγή :heloladies

Check Also

Πότε πέφτουν οι αργίες και τα τριήμερα του 2024….

Ανακαλύψτε πότε πέφτουν οι αργίες του 2024 και πόσα τριήμερα έχει το ημερολόγιο το νέο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js