Αρχική / Uncategorized / Η ψυχολογία του πρώτου ραντεβού


Η ψυχολογία του πρώτου ραντεβού

Και ναι! κατάφερα να γνωρίσω κάποιον/α και μάλιστα να κανονίσουμε και το πρώτο μας ραντεβού…Και αμέσως ο ενθουσιασμός διαδέχεται την αμηχανία και το άγχος…Πώς θα πάω; τι θα πω; Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες πέφτουμε στην παγίδα της αμηχανίας η οποία και μας μπλοκάρει συναισθηματικά. Η επιθυμία μας να φανούμε όσο καλύτεροι γίνεται και να νιώσουμε όσο το δυνατό περισσότερο επιθυμητοί δημιουργεί μια απάτη, η οποία όσο πιο γρήγορα ξεπεραστεί, τόσο γρηγορότερα θα μας απελευθερώσει. Τι θα πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε τη μάχη του πρώτου ραντεβού;
Να είμαστε ο εαυτός μας
Η αμηχανία του να δείξει κανείς πόσο τέλειος είναι, πολλές φορές μπλοκάρει την επικοινωνία.  Έτσι όσο πιο άνετος και ανοιχτός είναι τουλάχιστον ο ένας από τους δυο, τόσο πιο εύκολα θα νιώσει άνετα κι ο άλλος.  Το χιούμορ, η ειλικρίνεια και η αμεσότητα μπορούν από μόνα τους να κάνουν το πρώτο ραντεβού ένα «επιτυχημένο» ραντεβού.  Το να υποκρίνεται κάποιος δείχνοντας τον «καλό» εαυτό του, η εμπειρία έχει δείξει πως είναι ανώφελο χωρίς κανένα νόημα αφού κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός με την αξία και τα ελαττώματα του.  Όποιο μειονέκτημα κι αν έχει κάποιος μπροστά του, δεν υπάρχει χειρότερο από το να ανακαλύπτει κάποια στιγμή πως ο άλλος  αρνείται τον εαυτό του και υποκρίνεται πως είναι κάποιος άλλος.
Να είμαστε δεκτικοί και δοτικοί
Με τον ίδιο τρόπο το να δέχεσαι τον άλλο για αυτό που είναι χωρίς να τον επικρίνεις, το να του δείχνεις άμεσα και χωρίς περιστροφές τα θετικά σου συναισθήματα είναι ίσως η πιο συναρπαστική εμπειρία που μπορείς να μοιραστείς με κάποιον στο πρώτο αλλά και σε όλα τα ραντεβού.  Όπως επίσης το να μπορείς να μιλάς ανοιχτά για αυτά που θέλεις, αλλά και να αφήνεις στον άλλο τα περιθώρια να κάνει το ίδιο.  Μη διστάζεις, απόλαυσε την παρέα και τη στιγμή και αν το νιώθεις κανόνισε το επόμενο ραντεβού. Μην περιμένεις να το προτείνει ο άλλος.
Σεξ από το πρώτο ραντεβού;
Μία ερώτηση που προβληματίζει. Όπως και να έχει όμως, κανόνες δεν υπάρχουν!  Όταν δυο άνθρωποι έχουν χημεία και νιώθουν πως θέλουν να έρθουν πιο κοντά καλό είναι να το κάνουν, χωρίς υποκρισία. Καμία φορά βέβαια το σεξ από πρώτο ραντεβού κρύβει…κινδύνους!  Η ψυχολογική ωστόσο ετοιμότητα είναι εκείνη που οφείλει να υποδεικνύει το πότε και το που σε κάθε περίπτωση.
Πηγή : anakatosoura

Check Also

Πότε πέφτουν οι αργίες και τα τριήμερα του 2024….

Ανακαλύψτε πότε πέφτουν οι αργίες του 2024 και πόσα τριήμερα έχει το ημερολόγιο το νέο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *