Αρχική / Uncategorized / Η τεκίλα βοηθάει στο αδυνάτισμα γιατί υπάρχει Θεός


Η τεκίλα βοηθάει στο αδυνάτισμα γιατί υπάρχει Θεός

Ίσως τελικά τα σφηνάκια να μην είναι τόσο κακή ιδέα.
Είναι γνωστό πως η κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με την επιβάρυνση με άχρηστες θερμίδες και όλοι οι διατροφολόγοι παγκοσμίως υποστηρίζουν πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές και να μην ξεπερνάμε τα όρια. Τώρα όμως μια νέα έρευνα έρχεται να δώσει το πράσινο φως σε όλους όσους εκτιμούν το εθνικό ποτό του Μεξικού και το καλοκαίρι δεν πίνουν τίποτ’ άλλο από κοκτέιλ Margarita.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Χημικών η τεκίλα κατεβάζει τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα και δεν επηρέαζει καθόλου την φυσική γλυκόζη του οργανισμού. Τα σάκχαρα που περιέχει το φυτό από το οποίο παράγεται η τεκίλα (αγαύη) είναι άπεπτα, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν επιπλέον τα φυσικά σάκχαρα του αίματος. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θερμιδομετρικά η τεκίλα είναι μια ουσία που επιβαρύνει ελάχιστα το σώμα, γι’ αυτό και μπορούμε να λέμε πως βοηθά να χάσει κάποιος βάρος, συγκριτικά πάντα με την κατανάλωση άλλων αλκοολούχων σκευασμάτων.
Κατά την διάρκεια της μελέτης οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ένας οργανισμός που έπινε νερό με σάκχαρα αγαύης κατέληγε να τρώει λιγότερο συνολικά και είχε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα από άλλους οργανισμούς που δεν έπιναν αντίστοιχα το συγκεκριμένο μείγμα. Επιπλέον αυτός ο οργανισμός άρχισε να παράγει την ορμόνη  GLP-1, η οποία δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού και παράγει με την σειρά της ινσουλίνη. Αυτό οδηγεί τους ερευνητές σε έναν νέο κύκλο αναζήτησης, όπου αυτή την φορά ψάχνουν να βρουν αν η αγαύη μπορεί να είναι ευεργετική για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου Β.
Δεν λέμε πως χρειάζεται να αρχίσετε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από τεκίλα (γιατί αυτό θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα), ωστόσο ένα σφηνάκι μια στο τόσο θα σας παρέχει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που φέρεται να έχει το ποτό των Μεξικάνων.
Πηγή :Marieclaire

Check Also

Πότε πέφτουν οι αργίες και τα τριήμερα του 2024….

Ανακαλύψτε πότε πέφτουν οι αργίες του 2024 και πόσα τριήμερα έχει το ημερολόγιο το νέο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js