Αρχική / Uncategorized / Η γυναίκα και ο αυτοσεβασμός


Η γυναίκα και ο αυτοσεβασμός

Πολλές γυναίκες σήμερα έχουν τόσο χαμηλή αυτοπεποίθηση που θα λέγαμε ότι φτάνουν στα όρια να μην σέβονται τον εαυτό τους. Ο αυτοσεβασμός όμως είναι ένα από τα πιο κρίσιμα χαρακτηριστικά που μπορούν να συμβάλλουν στην καλή και ισορροπημένη ψυχολογία. Όταν μια γυναίκα δεν δείχνει αυτοσεβασμό, τότε είναι πολύ δύσκολο να τη σεβαστούν οι άλλοι ακόμα και αν έχουν καλές προθέσεις. Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν είναι δεδομένος ούτε έχει να κάνει με την ηλικία.

Ο σεβασμός κερδίζεται
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων που απαιτούν σεβασμό από τους υπόλοιπους, όμως οι ίδιοι φέρονται με τέτοιο τρόπο που δεν αξίζουν κανέναν σεβασμό. Για τον λόγο αυτό οι υπόλοιποι τελικά περιορίζονται στο να σέβονται απλά και μόνο την ηλικία τους και τίποτα άλλο. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι ο σεβασμός κερδίζεται και δεν είναι ούτε δεδομένος ούτε πηγαίνει με την ηλικία. Επίσης θα λέγαμε ότι ο σεβασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Δηλαδή κανένας δεν οφείλει να σέβεται κάποιον από υποχρέωση. Ο σεβασμός απλά κερδίζεται και δεν τον οφείλουμε σε κανέναν που δεν αισθανόμαστε ότι τον αξίζει.
Ο αυτοσεβασμός και ο σεβασμός των άλλων
Ο αυτοσεβασμός είναι η τάση που έχει ο κάθε άνθρωπος να σέβεται τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα όσο πιο πολύ αυτοσεβασμό έχει κάποιος, τόσο πιο πολύ εμπνέει τους άλλους να τον σεβαστούν. Αυτό είναι πολύ λογικό. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να μας σεβαστεί κάποιος άλλος όταν εμείς δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας.
Τι σημαίνει πραγματικά ο αυτοσεβασμός;
Η έννοια “αυτοσεβασμός” σημαίνει να δείχνουμε σεβασμό στον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. όταν ένας άνθρωπος για παράδειγμα προσέχει την υγεία του, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι σέβεται τον εαυτό του. Από την άλλη πλευρά όταν ένας άνθρωπος κάνει καταχρήσεις, τότε μάλλον δεν έχει σε πολύ μεγάλη υπόληψη τον εαυτό του. Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο αυτοσεβασμός έχει διάφορες πτυχές οι οποίες είναι:
Η αγάπη που δείχνουμε στον εαυτό μας
Η προσπάθεια διατήρησης της καλής μας υγείας
Η προσπάθεια βελτίωσης του εαυτού μας
Το πόσο υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας από διάφορους κακόβουλους
Το να μην επιτρέπουμε σε άλλους να μας εκμεταλλεύονται
Η προσπάθεια διατήρησης σταθερής ψυχολογίας χωρίς σκαμπανευάσματα
Η θετική σκέψη
Η αυτοεκτίμηση
Η προσπάθεια αύξησης της αυτοπεποίθησής μας
Ο αγώνας για βελτίωση της ζωής μας
Το να μην δεχόμαστε τη μοίρα μας με σταυρωμένα χέρια
Η γυναίκα και ο αυτοσεβασμός
Δυστυχώς πολλές γυναίκες σήμερα έχουν την τάση να μην σέβονται τον εαυτό τους. Αν μια γυναίκα δεν έχει τις τέλειες αναλογίες, δεν έχει το ιδανικό βάρος, ή δεν είναι όμορφη σαν τα μοντέλα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκτιμάει τον εαυτό της, τα δικά της προτερήματα και τις δικές της χάρες. Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και έχει τα δικά της καλά τα οποία πρέπει να εκτιμάει και να σέβεται. Σεβαστείτε τον εαυτό σας, και σύντομα θα δείτε ότι και οι άλλοι θα αρχίσουν να σας σέβονται.
Συμβουλή
Μην επιτρέπετε ποτέ και σε κανέναν να σας συμπεριφέρεται άσχημα ή να σας ταπεινώνει. Αν αγαπάτε τον εαυτό σας τότε δείξτε του τον ανάλογο σεβασμό που του αξίζει.
Πηγή : dynamikhgynaika

Check Also

Πότε πέφτουν οι αργίες και τα τριήμερα του 2024….

Ανακαλύψτε πότε πέφτουν οι αργίες του 2024 και πόσα τριήμερα έχει το ημερολόγιο το νέο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js