Αρχική / Σχέσεις / Γυναικείες απιστίες…..


Γυναικείες απιστίες…..

1. APISTIES

Δεν νομίζω ότι  σήμερα, μπορεί να υπάρχει γυναικεία  παρέα, που να μην έχει συζητήσει  μια παράλληλη σχέση κάποιου μέλλους της ή κάποιας γνωστής από το στενό της περιβάλλον. Παλιότερα, αυτού του είδους τις συμπεριφορές – ακούγαμε κυρίως από τους γονείς μας – να τις χρεώνεται ο ανδρικός πληθυσμός. Στις μέρες μας όμως, φαίνεται να έχουν ανατραπεί οι συσχετισμοί και μάλλον προσπαθούμε να τους ανταγωνιστούμε.

Συζητώντας και  με άλλες φίλες, προσπάθησα να ξεκαθαρίσω τι είναι αυτό που μας οδηγεί σήμερα να προχωρήσουμε σε μια απιστία ή σε μια εξωσυζυγική σχέση και για ποιούς λόγους αυτό που μέχρι πρότινος το θεωρούσαμε ταμπού, σήμερα όχι μόνο δεν μας παραξενεύει, αλλά και μερικές το επιδιώκουν συστηματικά.
Κατέληξα λοιπόν σε επτά βασικές αιτίες, που φαίνεται ότι οδηγούν κάποιες γυναίκες σ’ αυτές τις επιλογές
Ενθουσιασμός  και περιπέτεια
Μια βασική αιτία, είναι η επιθυμία που μπορεί να έχουμε μέσα μας, για να βιώσουμε τον ενθουσιασμός και την περιπέτεια. Οι κρυφές συναντήσεις, ο κίνδυνος να μας καταλάβουν και η ένταση που προκαλούν αυτές οι καταστάσεις, μας δημιουργούν έναν περίεργο ενθουσιασμό. Το “άγνωστο” που κρύβει μια καινούργια σχέση και η περιπέτεια ενός νέου φλερτ, είναι ικανά να μας αποσυντονίσουν.
Έλλειψη συντροφικότητας
Πολλές γυναίκες που έχουν κάποια σχέση, αισθάνονται ότι ο σύντροφός τους αφενός δεν τις εκτιμά και αφετέρου δεν τις υπολογίζει.
Εκεί λοιπόν μπορεί να προκύψει κάποιος “τρίτος”, που να αναπληρώσει αυτό το κενό και να υποκαταστήσει αυτό το ρόλο που η γυναίκα επιθυμούσε να εκπληρώσει ο σύζυγός της ή ο σύντροφός της.
Συναισθηματικό  κενό
Η ζωή γύρω μας, προσφέρει σε μεγάλη αφθονία πολλαπλά μηνύματα που ακουμπούν τη ρομαντική πλευρά μιας γυναίκας. Τα τραγούδια, οι κινηματογραφικές ταινίες, οι τηλεοπτικές σειρές, όπως και τα βιβλία, αναπαράγουν στιγμές της ζωής, με έντονο συναισθηματισμό. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο για μια γυναίκα που η σχέση της κινείται στα όρια της συμβατικότητας, να μπει στην διαδικασία μιας νέας αναζήτησης.
Η σεξουαλική ανάγκη
Αναμφίβολα, ένας καθοριστικός παράγοντας για την δημιουργία μιας παράλληλης σχέσης, είτε για έναν δεσμευμένο άντρα είτε για μια γυναίκες είναι η σεξουαλική αρμονία που υπάρχει στο ζευγάρι. Όταν μια γυναίκα νιώθει να μην είναι ικανοποιημένη σεξουαλικά στη σχέση της, είναι πολύ πιθανό να αναζητήσει την ικανοποίηση των επιθυμιών της, μέσα από μια άλλη σχέση.
One-night stands
Ας μην κρυβόμαστε, οι πειρασμοί γύρω μας είναι πολλοί κι αν νιώθεις διαθέσιμη, είτε σ’ ένα  βραδινό meeting, είτε μετά από ένα επαγγελματικό δείπνο – που έχει συνοδευτεί με αρκετό αλκοόλ – οι ενδοιασμοί μπορεί να υποχωρήσουν και να παραχωρήσουν την θέση τους στην επιθυμία για μια πιπεράτη “συνδιάσκεψη”. Πολλές φορές μπορεί να συντελέσουν και άλλοι παράγοντες.
Από τη μια η περιέργεια ή κάποιες κρυφές φαντασιώσεις ή ακόμα και το γεγονός ότι νιώθεις ποθητή κι από την άλλη το γεγονός ότι οι πιθανότητες της ανακάλυψης είναι συνήθως ελάχιστες.
Δίψα  για ρεβάνς
Μερικές φορές  μια παντρεμένη γυναίκα μπορεί να είναι θυμωμένη με τον σύντροφό της, είτε επειδή έχει πάψει να την προσέχει όσο θα ήθελα, είτε επειδή δεν προσέχει πάρα την εικόνα του ή ακόμα επειδή μπορεί να θεωρεί ότι ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο με τους φίλους, τη δουλειά του ή τα χόμπι του.
Απόδραση  από τη ρουτίνα
Μερικές παντρεμένες  γυναίκες αισθάνονται παγιδευμένες στο ρόλο της συζύγου, της μητέρας ή της νοικοκυράς, που τους επιφυλάσσει η καθημερινότητα, αφήνουν τα πράγματα να βαλτώσουν και όταν έρχονται αντιμέτωπες με την πιθανότητα να υπάρξει μια εναλλαγή, αρπάζουν την ευκαιρία για να ανακουφίσουν την πλήξη τους.
Και τώρα θα μου πείτε, συμφωνείς ή διαφωνείς με όλα αυτά, αφού αυτή είναι η πραγματικότητα ;
Τα αποδέχεσαι ή τα κατακρίνεις θεωρώντας ότι  δεν σε αφορούν ;
Η γνώμη μου  λοιπόν είναι ότι δεν υπάρχει  άσπρο – μαύρο. Ακόμα και όλα  αυτά να συμβαίνουν μαζί, οι ευθύνες βαρύνουν ισόποσα και τους δυο. Μόνη σου διαλέγεις τον σύντροφό σου.
Και εν πάση περιπτώσει, είναι κάτι που δεν μπορείς  να το κρίνεις απόλυτα και να πεις ότι δεν με αφορά, γιατί ποτέ δεν  ξέρεις…!
Ένα πράγμα μόνο θεωρώ σίγουρο.
Όταν αποφασίζεις  να μπεις σε τέτοιες διαδικασίες, θα πρέπει να αποφασίσεις ότι είσαι διατεθειμένη να παίξεις με τη φωτιά.
Κι αυτό γιατί, αυτές οι καταστάσεις δεν είναι πάντα ελέγξιμες και οι συνέπειες στο τέλος, μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν.
Πηγή : heloladies

Check Also

Γιατί παθαίνουμε εμμονή με τους ανθρώπους που δεν μας θέλουν;

Γιατί έχουμε αυτή την κακή συνήθεια να θέλουμε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε; Ορισμένοι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *