Αρχική / -------Ροή θεμάτων / Αποτρίχωση στο μουστάκι. Η Αισθητική είναι….τέχνη*


Αποτρίχωση στο μουστάκι. Η Αισθητική είναι….τέχνη*

Ο όρος αποτρίχωση σημαίνει απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Οι τρίχες εμφανίζονται σε συγκεκριμένα σημεία όπως τα πόδια, τα χέρια, το πρόσωπο και στο άνω χείλος δηλαδή μουστάκι. Για την αποτρίχωση στο μουστάκι υπάρχουν κάποιοι μέθοδοι που θα σας τους αναφέρουμε παρακάτω. Το να κάνετε αποτρίχωση στο μουστάκι είναι λίγο επίπονη διαδικασία διότι το δέρμα είναι ευαίσθητο σε αυτή την περιοχή.
1.  Ξύρισμα ή κόψιμο
Θεωρείται οικονομική αλλά προσωρινή μέθοδος διότι οι τρίχες ξανά εμφανίζονται σε δύο μέρες. Βγάζει την τρίχα μόνο επιφανειακά αφού δεν την βγάζει από την ρίζα της. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν την αποτρίχωση στο μουστάκι με ξύρισμα επειδή προκαλεί κοψίματα και κάνει την τρίχα πιο σκούρα, άγρια και δυνατή. Οπότε αποτρίχωση στο μουστάκι με ξύρισμα, δεν συνιστάται.
2.  Αποτριχωτική κρέμα
Σε αυτή την περίπτωση έχουμε κόψιμο της τρίχας παρόμοια με αυτή του ξυραφιού όμως με χημική αποσύνθεση. Η αποτρίχωση στο μουστάκι με αποτριχωτική κρέμα είναι μια προσωρινή διαδικασία και η κρέμα καθυστερεί την τρίχα για περίπου εφτά ημέρες αφού απλά την καίει με αποτέλεσμα να προκαλέσει κάποιο έγκαυμα στο δέρμα. Για αυτό το λόγο προσπαθήστε να αποφύγετε την συγκεκριμένη μέθοδο εκτός βέβαια και αν θέλετε άμεσα αποτελέσματα.
3.  Τσιμπιδάκι
Πολλές γυναίκες για αποτρίχωση στο μουστάκι χρησιμοποιούν το τσιμπιδάκι για τα φρύδια. Είναι επώδυνη μέθοδος, προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα και οι τρίχες εμφανίζονται πάλι μετά από δύο εβδομάδες. Το μεγάλο μειονέκτημα για αποτρίχωση στο μουστάκι με τσιμπιδάκι είναι ότι και λίγες τρίχες να τραβήξετε, αυτές θα πληθύνουν και θα δυναμώσουν.
4.  Κερί
Η αποτρίχωση στο μουστάκι με κερί, είτε κρύο είτε ζεστό, αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο. Ναι μεν είναι λίγο επώδυνη διαδικασία όμως έχει την ιδιότητα να τραβάει την τρίχα από την ρίζα και έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί ξανά μετά από τρεις εβδομάδες. Μπορείτε και μόνες σας να τραβήξετε τις ταινίες που είναι ειδικές για την αποτρίχωση στο μουστάκι απλά θα πρέπει να προσέξετε μετά την αποτρίχωση στο μουστάκι την έκθεση στον ήλιο και στην επαφή με τη θάλασσα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μετά από μερικά χρόνια της χρήσης του κεριού, η τρίχα να εξασθενήσει όμως εξαρτάται από την ηλικία κάθε γυναίκας και τις ορμόνες της. Επίσης, μετά την χρήση του κεριού για αποτρίχωση στο μουστάκι, καλό θα ήταν να βάλετε μια οποιαδήποτε κρέμα προσώπου ή οποιοδήποτε λαδάκι για τυχόν κοκκινίλες ή ερεθισμούς.
5.  Laser
Η μέθοδος του μηχανήματος laser για αποτρίχωση στο μουστάκι είναι η πιο ιδανική λύση για να απομακρυνθούν οι τρίχες από το άνω χείλος. Η μέθοδος αυτή γίνεται από κάποιον ειδικό που να έχει γνώση του μηχανήματος laser. Θεωρείται μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης αφού με κάποιες συνεδρίες που θα σας ορίσει ο ειδικός, μπορεί η τρίχα να μην εμφανιστεί ξανά. Και πάλι όμως εξαρτάται από την ηλικία της κάθε γυναίκας και από τις ορμόνες. Οι τρίχες στο μουστάκι με την διαδικασία του laser, θα εμφανιστούν μετά από έξι εβδομάδες.

Check Also

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Στην γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναφέρεται με ανακοίνωση της η αντιπρόεδρος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *