Αρχική / Uncategorized / Αντιμετώπιση της φθινοπωρινής κατάθλιψης


Αντιμετώπιση της φθινοπωρινής κατάθλιψης

XEIMERI-MELAGXOLΟι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την διάθεσή μας και την υγεία του οργανισμού. Την φθινοπωρινή εποχή η καταθλιπτική διάθεση μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο κόπωση και κατάθλιψη το φθινόπωρο, αλλά και πολύ σοβαρά προβλήματα υγειάς. «Όταν η ψυχή υποφέρει, το σώμα αρρωσταίνει» – επειδή όλες οι ασθένειες έχουν ένα κοινό, δηλαδή προκαλούνται από την αδυναμία του νευρικού συστήματος και τον αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα, που οφείλεται στον ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Για αυτό τον λόγο η καθεμία νεύρωση, ψύχωση, κατάθλιψη επιδεινώνονται την φθινοπωρινή εποχή.

Δεν παθαίνει ο καθένας την κατάθλιψη του φθινοπώρου. Οι άνθρωποι με ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορούν να την αντιμετωπίσουν χωρίς κανένα πρόβλημα αμέσως εφόσον νιώσουν την κόπωση. Η κατάθλιψη το φθινόπωρο εμφανίζεται με ξεχωριστό τρόπο. Άλλοι είναι πιο άκεφοι και αδιάφοροι, άλλοι πιο στεναχωρημένοι από το κανονικό, άλλοι είναι οξύθυμοι, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν αισθάνονται καθόλου δυσφορία.
Σε περίπτωση που δεν υποφέρετε από μία πιο σοβαρή ψυχική ασθένεια, μπορείτε να την ξεπεράσετε την κατάθλιψη, που εμφανίζεται την φθινοπωρινή εποχή. Για αυτό τον λόγο χρειάζεστε να έχετε ισχυρό ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Μερικές συμβουλές πώς να βοηθήσουμε στον εαυτό μας:

-Η μεταβατική περίοδος του φθινοπώρου είναι η εποχή, στην οποία ετοιμάζουμε την γκαρνταρόμπα μας για το χειμώνα. Για τους περισσότερους ανθρώπους και ειδικά για τις γυναίκες, τα ψώνια επηρεάζουν θετικά την διάθεσή τους και επομένως την βελτιώνουν, προκαλώντας και το αίσθημα χαράς. Αρκετά είναι να αγοράσετε ακόμα και ένα πράγμα, που σας αρέσει ή κάτι προσωπικό για τον εαυτό σας.

– Να κάνετε περισσότερο σεξ – ο οργανισμός βοηθάει στην απελευθέρωση της ορμόνης της ευτυχίας – ενδορφινών στο μυαλό.

-Η θετική σκέψη – Η κάθε εποχή έχει την γοητεία του και εμείς έχουμε τον τρόπο μας με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε. Όσο πιο πολύ γελάμε και χαιρόμαστε, τόσο πιο πολύ το σώμα μας παράγει την ορμόνη της ευτυχίας. Κάνετε περισσότερες βόλτες και απολαύστε τα ωραία τοπία, που το φθινόπωρο σας προσφέρει – μια γραφική και όμορφη μάγια από χρυσά χρώματα.

-Να ασχολείστε με αθλητισμό – η τακτική άσκηση του αθλητισμού εξασφαλίζει την καλή σας διάθεση. Το γεγονός ότι κάνετε τακτικά τις ασκήσεις σας σημαίνει ότι ενδιαφέρεστε για την υγεία σας και οι άνθρωποι που φροντίζουν τον εαυτό τους έχουν καλύτερη αυτοπεποίθηση και καλό αυτοσεβασμό όσον αφορά τις προσωπικές τους ικανότητες – είναι αισιόδοξοι και πολύ σπάνια επηρεάζονται από την καταθλιπτική διάθεση.
Πηγή : omorfia

Check Also

Για τα αγόρια μας…. 10 αγγαρείες που πρέπει να κάνεις χωρίς να διαμαρτύρεσαι…..

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, υπάρχουν και αντρικές «δουλειές του σπιτιού». Άκου. Παρ’ όλο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *