Αρχική / Σχέσεις / Έχεις μια διπρόσωπη φίλη; Αντιμετώπισέ την σωστά


Έχεις μια διπρόσωπη φίλη; Αντιμετώπισέ την σωστά

5-DIPROSOPI---5

Αν υποψιάζεσαι ότι έχεις μια διπρόσωπη φίλη, με το να της μιλήσεις ανοιχτά μάλλον δε θα καταφέρεις τίποτα. Οι …εχθροφίλες αντιδρούν συνήθως με δύο τρόπους όταν πρόκειται να τις αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο: αρνούνται οποιοδήποτε λάθος ή το ξεπερνάνε γρήγορα. Η στρατηγική τους είναι πανούργα, καθώς στόχος τους δεν είναι να σε χάσουν από τη ζωή τους, αλλά να κάνουν τη δική σου δυσκολότερη. Μην ψάχνεις λογική απάντηση στο γιατί. Ίσως μόνο ένας ψυχολόγος θα μπορούσε να σου δώσει μία. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εντοπίσεις τη διπρόσωπη φίλη στη ζωή σου και να ακυρώσεις τα σχέδια της.

Όταν μιλάς με μια διπρόσωπη φίλη να είσαι συγκεκριμένη
Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείς γενικές διαπιστώσεις του τύπου: «Δεν χαίρεσαι για μένα», ή «Συμπαθείς πράγματι το αγόρι μου; Γιατί σε ακούω να λες διαρκώς αρνητικά πράγματα γι’ αυτόν», γιατί κάθε διπρόσωπη φίλη ξέρει ακριβώς πώς να σε καθησυχάσει με τρόπο που να φαίνεται αληθινός. Τη στιγμή της αντιπαράθεσης, θα πρέπει ν’ αναφέρεις συγκεκριμένα γεγονότα που σ’ ενόχλησαν και να εστιάσεις στο πόσο άσχημα αισθάνθηκες.
Για παράδειγμα, μπορείς να πεις:
•«Όταν είπες ότι χάρηκες που εκείνο το αγόρι μου μίλησε, αλλά ότι το έκανε μόνο επειδή δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει, αισθάνθηκα ότι δεν με στηρίζεις. Τι πιστεύεις πραγματικά;»
•«Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μόλις είπες ότι αυτό το φόρεμα ταιριάζει σε κάποια των διαστάσεών μου. Τι εννοούσες ακριβώς;»

Μην εκπλαγείς αν η εχθροφίλη σου αρνηθεί τα πάντα. Να περιμένεις ότι μπορεί ακόμη και να σου πει ότι «τα παίρνεις όλα λάθος» ή ότι είσαι «υπερβολικά ευαίσθητη». Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι άσπονδες φίλες σού κάνουν κακό. Στο τέλος, θα χρειαστεί ν’ ακούσεις την καρδιά σου και να ψάξεις μέσα σου γιατί μένεις δίπλα σ’ ένα τέτοιο άτομο.
Δες πως μπορείς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά μια διπρόσωπη φίλη…
Πώς θα αντιμετωπίσεις τη συμπεριφορά της διπρόσωπης φίλης
Για να σταματήσεις την αρνητική επιρροή μιας διπρόσωπης φίλης, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.
•Βάλε σε δοκιμή τη «φίλη» σου λέγοντας της κάτι προσωπικό και περιμένοντας να δεις αν η πληροφορία θα σου επιστρέψει υπό τη μορφή κουτσομπολιού.
•Απομακρύνσου από το συγκεκριμένο άτομο για να δεις πώς αισθάνεσαι. Όταν είσαι πολύ κοντά σε μια κατάσταση, ενδέχεται ν’ αμφισβητήσεις τα συναισθήματά σου. Πάρε απόσταση και χρησιμοποίησε ως δικαιολογία ότι είσαι πολύ απασχολημένη για να τη δεις ή να της μιλήσεις τη δεδομένη στιγμή, ώστε να μπορέσεις να καταλάβεις αν η δυσάρεστη αίσθηση που έχεις είναι δικαιολογημένη.
•Πέρασε περισσότερο χρόνο με ανθρώπους που σε κάνουν χαρούμενη. Δεν χρειάζεται να υπεραναλύεις το γιατί κάποια φίλη σε κάνει να νιώθεις άσχημα. Σκέψου ότι αν περιτριγυρίζεσαι από άτομα που σε στηρίζουν πραγματικά, θα βρεις σιγά σιγά το θάρρος ν’ απομακρυνθείς από την εχθροφίλη.
•Ξεκαθάρισε τα σχόλια της εχθροφίλης, δηλαδή αν συνοδεύει μια φιλοφρόνηση μ’ ένα αρνητικό σχόλιο πες της να σταματήσει επιτόπου και να σου εξηγήσει γιατί το κάνει. Κάντο κάθε φορά που λέει κάτι δυσάρεστο και θα δεις ότι θα την πειράξει που δεν το αφήνεις να περάσει έτσι απλά και θα βρει κάποιο άλλο θύμα.
Είναι πραγματικά μια διπρόσωπη φίλη; Πως θα την ξεχωρίσεις
Πολλά από αυτά που κάνει η διπρόσωπη φίλη (αρνητικά σχόλια, μη υποστηρικτική συμπεριφορά απέναντί σου κτλ.) μπορούν να συμβούν και με τις πραγματικές φίλες. Να ξέρεις ότι κάθε φιλία έχει σκαμπανεβάσματα κι ορισμένες φορές οι φίλες δεν συμπεριφέροντε πάντα όπως θα  έπρεπε. Με λίγα λόγια, δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπίσεις μια φίλη εχθρό.
Αν έχεις αμφιβολίες σχετικά με το πόσο πιστή είναι η φίλη σου, μην αγνοείς τα συναισθήματά σου και παρατήρησε προσεχτικά τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά εκείνη. Μια πραγματική φίλη θα δείξει ευαισθησία στις ανησυχίες σου και θα προσπαθήσει να επανορθώσει αν σ’ έχει πληγώσει.
Πηγή :heloladies

Check Also

Αναζητώντας τον πρίγκιπα της άμμου…..

Στις αρχές κάθε Καλοκαιριού τα σχέδια για τις διακοπές δεν φέρνουν μόνο προσδοκίες για χαλάρωση, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js