Αρχική / ----Ροή θεμάτων / Η κυρία ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑ, ιδιοκτήτρια των κέντρων δια βίου μάθησης Mika’s Academy μας είπε:

Η κυρία ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑ, ιδιοκτήτρια των κέντρων δια βίου μάθησης Mika’s Academy μας είπε:

Μιλήσαμε με την κυρία Δήμητρα Τσατσαμπά, ιδιοκτήτρια των κέντρων δια βίου μάθησης Mika’s Academy, πάνω σε σπουδές αισθητικής κ ομορφιάς

AAAAAAAAAA– Κυρία Τσατσαμπά η σχολή σας ξεκίνησε εδώ κι ένα χρόνο και διαπιστώνω ότι έχει ήδη κερδίσει την προτίμηση πολλών σπουδαστών. Είδα τα διπλώματά σας στον τοίχο, παρατήρησα και τα σχέδιά σας και θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για σας και την τέχνη σας. Πώς εμπνέεστε και από τί;

– Ειδικεύομαι πάνω στο μανικιούρ πεντικιούρ αλλά εκτός από την τεχνική πλευρά δίνω έμφαση στο design. Αφήνω τη φαντασία μου ελεύθερη και δημιουργώ σχέδια πάνω στην επιφάνεια σαν να είναι καμβάς, όχι απαραίτητα πρακτικά αλλά καλλιτεχνικά. Σαφώς κάποιες κυρίες μπορούν να τα υποστηρίξουν, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ για παράδειγμα θα κυκλοφορούσε άνετα ένα νύχι-στιλέτο.

-Είδα στο σάιτ και στο facebook  πολύ εντυπωσιακά σχέδια ομολογουμένως …

-…Είναι η καλλιτεχνική μου έκφραση! Οπως οι σχεδιαστές μόδας που δείχνουν στις επιδείξεις τους διάφορα εκκεντρικά ρούχα προκειμένου να αποδείξουν την δημιουργική φαντασία τους. Δεν είναι για κάθε μέρα αλλά βλέπεις ότι το ταλέντο κάποιων δεν έχει όρια! Βεβαίως υπάρχουν και τα πιο απλά σχέδια τα οποία και προτείνω για το φθινόπωρο που είναι μεταβατική εποχή. Το καλοκαίρι ‘γκαζώνουμε’ με έντονα χρώματα και σχέδια, το φθινόπωρο ‘φρενάρουμε’ αναμένοντας τα Χριστούγεννα όπου μπορούμε και πάλι ν αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και να γίνουμε περισσότερο εκκεντρικοί.

-Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά μας;

– Το καλοκαίρι καλό είναι να είναι ανέμελα, υγιή και ελεύθερα, όχι στυλιζαρισμένα. Εμείς προτείνουμε στους hair stylists να καθοδηγούν τις πελάτισσες στην φροντίδα της τρίχας που διαθέτουν, και ν’ αποδεχθούν τη φυσική της κατάσταση. Τα σγουρά μαλλιά ν’ αναδεικνύονται ως σγουρά μαλλιά κι όχι με αμέτρητες ισιωτικές, και το αντίθετο.  Το ίδιο και για το μακιγιάζ. Το ζητούμενο είναι να φωτίσουμε τα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου ξεχωριστά.Να περιποιείται κανείς τον εαυτό του αλλά να μην αλλάζει τα χαρακτηριστικά του. Αυτή είναι η δική μου προσωπική γνώμη. Ο σπουδαστής επιλέγει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

– Είστε κέντρο δια βίου μάθησης. Ποιά η διαφορά σας από μια σχολή αισθητικής που δεν φέρει αυτόν τον τίτλο;

-Ο μαθητής που σπουδάζει σ’ εμάς, παίρνει εκτός από την βασική εκπαίδευση, βεβαίωση παρακολούθησης πιστοποιημένη από την ΕΟΠΠΕΠ, προκειμένου να μπορεί να βγάλει άδεια ασκησης επαγγέλματος και να εργασθεί νόμιμα. Σε λιγότερο χρόνο και με οικονομικό πακέτο εξασφαλίζει κανείς την κατάρτισή του. Να σας πω μια φράση που άκουσα και μου άρεσε πολύ; ‘Σου μαθαίνουν ότι έχεις ανάγκη να πιστεύεις σε κάτι αλλά ξεχνάνε να σου πουν να πιστεύεις στον εαυτό σου! Εμείς πιστεύουμε σε σένα και στη δύναμή σου και σε βοηθάμε να την αναδείξεις!

Check Also

Σπάνια εμφάνιση για τη Νόρα Βαλσάμη που παραμένει ακόμη γλυκιά…

Η Νόρα Βαλσάμη δεν κάνει πλέον συχνές εμφανίσεις. Η ηθοποιός με τα εκφραστικά μάτια πριν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *