Αρχική / ----SLIDER / Γιατί δεν πρέπει να προσπαθείτε να γίνετε τέλειοι γονείς


Γιατί δεν πρέπει να προσπαθείτε να γίνετε τέλειοι γονείς

Κάθε γονιός ονειρεύεται να τα κάνει όλα σωστά στα θέματα που αφορούν το παιδί, όμως πρόκειται για κάτι ουτοπικό. Δείτε πως να δείτε τα πράγματα σε ρεαλιστική βάση…

  • «Τέλειος» είναι ο γονιός που δίνει όλο του το είναι για το σωστό μεγάλωμα του παιδιού, που το έχει ως πρώτη προτεραιότητα και όχι εκείνος που δεν κάνει λάθη, γιατί πολύ απλά τέτοιος δεν υπάρχει. Μην ξεχνάτε ότι κανείς δε γεννήθηκε μαθημένος!
  • Ένα ακόμα ζητούμενο είναι να προσαρμόσετε τις απαιτήσεις σας από τον εαυτό σας, αλλά και το παιδί σε ρεαλιστικά επίπεδα. Αν έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες, θα νιώθετε απογοήτευση που δε θα γίνονται πράξη, ενώ ουσιαστικά όλα βαίνουν καλώς.


  • Αναρωτηθείτε μήπως απλά δεν έχετε τον έλεγχο της κατάστασης, αναφορικά με την ανατροφή του παιδιού. Μήπως δηλαδή το παιδί είναι παραμελημένο, δεν έχετε σαφή εικόνα από τη ζωή του, δε σας κάνει κοινωνούς των προβληματισμών του και όλο αυτό σας δημιουργεί ανασφάλεια. Μήπως λοιπόν να έρθετε πιο κοντά με το παιδί αντί να κυνηγάτε χίμαιρες (βλέπε τέλειος γονιός);
  • Από εκεί και πέρα, το να κυνηγάτε τον ουτοπικό στόχο να γίνετε τέλειοι γονείς υποκρύπτει ανασφάλεια. Δηλαδή δεν έχετε βρει εσωτερική ισορροπία και δεν έχετε αποδεχθεί τις δυνατότητές σας, ενδεχομένως είσαστε αυστηροί με τον εαυτό σας και όλο αυτό οδηγεί σε ένα αίσθημα ανικανοποίητου.
  • Στην ανατροφή δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας, οπότε αποφύγετε να εφαρμόζετε άκριτα συμβουλές άλλων γονιών, οι οποίοι θεωρείτε ότι είναι πιο κοντά σε αυτό που έχετε στο μυαλό σας ως πρότυπο τέλειου γονιού. Ούτε αυτοί είναι τέλειοι και, σε κάθε περίπτωση, κάθε παιδί είναι διαφορετικό, το ίδιο και οι γονείς.

Check Also

Ασύλληπτη τραγωδία: Μάνα και κόρη πέθαναν από καρκίνο μέσα σε δύο μήνες!

Ασύλληπτη τραγωδία: Μάνα και κόρη πέθαναν από καρκίνο μέσα σε δύο μήνες! Δεν το χωράει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *